Η Ελλάδα στην Παγκόσμια Έκθεση ΕΧPO DUBAI 2020

    Από: Startup Team

Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου «Enterprise Greece», διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση της εθνικής συμμετοχής της Ελλάδας στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO DUBAI 2020, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019.

Η παρουσίαση διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της “Εβδομάδας Ανεκτικότητας”, 14-20 Οκτωβρίου 2019, η οποία εντάσσεται στο “Έτος Ανεκτικότητας 2019” των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Εxpo Dubai 2020, θα διεξαχθεί από τις 20 Οκτωβρίου 2020 μέχρι τις 10 Απριλίου 2021, με θέμα Connecting Minds, Creating the Future”.
Το κύριο μήνυμα της έκθεσης αφορά στην προαγωγή των ιδεών της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης και της ελευθερίας κίνησης ιδεών, αγαθών και ανθρώπων. Τα τρία υποθέματα της αφορούν σε:

α) Ευκαιρία
β) Κινητικότητα
γ) Βιωσιμότητα

Η ΕΧPO DUBAI 2020 αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός που έχει διοργανωθεί στον αραβικό κόσμο μέχρι σήμερα. Και στοχεύει στην σύσταση μιας παγκόσμιας πλατφόρμας για επενδύσεις, συμφωνίες και διεθνείς συνεργασίες.
Στην έκθεση θα συμμετάσχουν 192 χώρες και αναμένεται να ξεναγηθούν στα περίπτερα των αποστολών τουλάχιστον 25 εκατομμύρια επισκέπτες.

Οι στόχοι της ελληνικής συμμετοχής

  1. Ανάδειξη της εικόνας της σημερινής Ελλάδας.
  2. Προβολή των τομέων της σύγχρονης οικονομικής, πολιτισμικής, παραγωγικής Ελλάδας που συνδέονται με το κεντρικό θέμα της Έκθεσης και που μπορούν να δημιουργήσουν πρότυπα ανάπτυξης συνεργασιών οικονομικού ενδιαφέροντος / προώθησης εξαγωγών / προσέλκυσης επενδύσεων.
  3. Επικοινωνία με ευρηματικό τρόπο των ιδεών της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης, της ελευθερίας κίνησης ιδεών, αγαθών και ανθρώπων και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Η αντιστροφή μέτρηση για την EXPO DUBAI 2020 άρχισε. The Greek Journey to Expo Dubai 2020 starts.

Πηγή: tourismtoday.gr