Η Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης Ελλάδος διοργανώνει ημερίδα για τις προοπτικές του ελληνικού συστήματος συνταξιοδότησης

    Από: Startup Team

Η Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης Ελλάδος και o ευρωπαϊκός οργανισμός PensionsEurope διοργανώνουν την Ημερίδα με θέμα «Παρόν – Μέλλον και Προοπτικές των Επαγγελματικών Ταμείων Υποχρεωτικής Ασφάλισης», την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα. Κεντρικά θέματα της συζήτησης θα αποτελέσουν το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης και οι επενδυτικές προοπτικές του συστήματος συνταξιοδότησης της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, θεσμικοί παράγοντες, ακαδημαϊκοί και στελέχη από τον χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό τομέα για να αναλύσουν τις προκλήσεις και τις προοπτικές βελτίωσης των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης και επένδυσης του συνταξιοδοτικού. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν με τοποθετήσεις καλεσμένων ομιλητών και θα συνεχίσουν με το πάνελ συζήτησης με θέμα «Επενδύσεις και Fiduciary για τα ΤΕΑ: Προκλήσεις/Προτάσεις» και θα ολοκληρωθούν με το πάνελ συζήτησης «Ζητήματα Διαχείρισης Επενδύσεων των ΤΕΑ: Καθημερινότητα/Προτάσεις προς βελτίωση».

Η Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης Ελλάδος, μέλος της PensionsEurope, αποτελεί μία μη κερδοσκοπική και μη κυβερνητική οργάνωση μελέτης, προστασίας, βελτίωσης, προαγωγής και εγγύησης των ασφαλιστικών και οικονομικών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων μελών του κάθε Ταμείου-Μέλος της. Η Ένωση αποσκοπεί στην επαγγελματική αλληλεγγύη και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του θεσμού των επαγγελματικών ταμείων υποχρεωτικής και προαιρετικής επικουρικής και συμπληρωματικής ασφαλιστικής προστασίας.

Χορηγοί της Ημερίδας είναι οι εταιρείες: Eurobank, Eurobank Asset Management, AssetWise, Alpha Asset Management, Alphatrust, Εθνική Asset Management, Πειραιώς Asset Management, Iolcus Investments,  Ευρωπαϊκή Πίστη, Optima bank, Prudential, Sany Consulting και Triton Asset Management.