Η NASA στον αγώνα κατά του COVID-19. Online Hackathon στη Λάρισα στις 30 και 31 Μαίου 2020

    Από: Startup Team

Στις 30-31 Μαΐου 2020, η NASA, μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και την Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης της Αεροδιαστημικής (JAXA), προσκαλεί πληροφορικούς, επιχειρηματίες, επιστήμονες, σχεδιαστές, κατασκευαστές, καλλιτέχνες και τεχνολόγους να συμμετάσχουν σε ένα virtual hackathon.

Στη διάρκεις των 48 ωρών, οι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο θα δημιουργήσουν εικονικές ομάδες και θα χρησιμοποιήσουν δεδομένα παρατήρησης της Γης για να αναπτύξουν λύσεις σε ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19. Οι προκλήσεις θα κυμαίνονται από τη μελέτη του κορανοϊού που προκαλεί το COVID-19 και τη διάδοσή του μέχρι και στον αντίκτυπο που έχει η ασθένεια στο σύστημα της Γης. Οι προκλήσεις θα επικεντρωθούν στους ακόλουθους θεματικούς τομείς:

-Μαθαίνοντας για τον ιό και τη διάδοσή του χρησιμοποιώντας διαστημικά δεδομένα

– Τοπική απόκριση / αλλαγή και λύσεις

– Επιπτώσεις του COVID-19 στην απόκριση του συστήματος της Γης

– Οικονομική ευκαιρία, αντίκτυπος και ανάκαμψη κατά τη διάρκεια και μετά το COVID-19

Ο φορέας Βιομιμητισμού Ελλάδος, έρευνα και καινοτομία Biomimicry Greece Research and Innovation σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικτυακή διοργηάνωση. Οι συμμετέχοντες δεν έχουν παρά να κάνουν την εγγραφή τους στο site covid19.spaceappschallenge.org/ . Για περισσότερες πληροφορίες και προκειμένου να αποσταλούν περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εδώ.