Ημερίδα για την Προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων και την Ηθική Τεχνητή Νοημοσύνη, Σάββατο 11/11/23 – Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου

    Από: Startup Team

Ημερίδα για την Προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων και την Ηθική Τεχνητή Νοημοσύνη – Θα  χαιρετίσει την εκδήλωση ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Χρήστος Δήμας.

Εισηγητές: 

1. Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία – Secretary-General Writers Capital International Foundation, Διευθύντρια  Εκδόσεων Writers’ International Edition Ελλάδας κι αρχισυντάκτρια του διαδικτυακού Περιοδικού ποικίλης ύλης Writers Edition Online Magazine. “Στη Σύγχρονη Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης”.

2. Δρ Αγγελική Κομποχόλη – Φιλόλογος & Διδάκτωρ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος ΔΣ Ελληνική Ονοματολογική Εταιρεία, Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία, Ελληνική Εθνολογική Εταιρεία, SIEF : “Η Ηθική στην Αρχαιότητα”.

3. Νούλη Τσαγκαράκη – Συγγραφέας, χρονικογράφος, ποιήτρια. Μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ) στη θέση της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων, Μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Writers Capital Foundation και Συντάκτρια του Περιοδικού Writers Edition Magazine (Culture): “Περιβάλλον και Ηθική”.

4. Δημήτριος Καρούσης – Μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης (ΠΕΛΤ) καθώς και της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ). : “Η αλληλεπίδραση φυσικού κι ανθρωπογενούς περιβάλλοντος αφορμή για κοινωνικές εξεγέρσεις”.

5. Αργύρης Θέος – Πρόεδρος του ΟΣΔ Πνευματικών Δικαιωμάτων «Ισοκράτης» και μέλος του Δ.Σ. της IMAGO – International Federation of Cinematographers, Διευθυντής Φωτογραφίας & Σκηνοθέτης: “Πνευματικά δικαιώματα στις τέχνες”.

6. Νίκος Αυγερινός – Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης κι Ολιστικού Επιχειρείν: “ChatGPT, ένα από τα πλέον δημοφιλή εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης”.

ειρηνη καββαδια

Η Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία είναι κάτοχος των Μεταπτυχιακών τίτλων ΜΑ και MSc. στη Συγκριτική και Υπολογιστική Γλωσσολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αντίστοιχα. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός και είναι η ιδιοκτήτρια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και  Μεταφραστικού Ομίλου με την επωνυμία «Ακαδημία-Academy Centres». Ασχολείται με τη λογοτεχνία και έχει λάβει το αξίωμα της Secretary-General στον διεθνή Οργανισμό Writers Capital International Foundation, καθώς και διευθύνει τις Εκδόσεις Writers’ International Edition Ελλάδας. Επιπλέον, είναι η αρχισυντάκτρια του διαδικτυακού Περιοδικού ποικίλης ύλης Writers Edition Online Magazine.

Έχει τη θέση της Chief Programme Coordinator στα Διεθνή Φεστιβάλ Panorama International Festivals, τα οποία ασχολούνται με τη λογοτεχνία, τις τέχνες και τη μουσική, καθώς και στις Biennale Αγιογραφίας & Υμνογραφίας του Writers Capital Foundation. Επιπλέον, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ (Annex GR). Πρόκειται επίσης για την Ambassador for Language and International Communication στην ΑΜΚΕ «Who Is Who Academy & Awards», καθώς και για μέλος του Ομίλου για την UNESCO (ΤΛΕΕ) και της Ένωσης Συγγραφέων IWA, ΗΠΑ. Συμμετέχει επίσης στην Επιτροπή Μετάφρασης της PEN International.

Είναι η εμπνεύστρια και ιδρύτρια του Δικτύου Ένωσης/Αρωγής Γυναικών FAAN και έχει αναλάβει το αξίωμα της Εφόρου του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ερυθρού Σταυρού», καθώς και τη θέση του Μέλους του Συλλόγου για την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά και του Συλλόγου Αμφιθέα Σοφία Μπεφόν.

Συνολικά, η Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία έχει δείξει αφοσίωση και εμπειρογνωμοσύνη σε πολλούς τομείς, και η πολυπλοκότητα της επαγγελματικής της διαδρομής αντικατοπτρίζει τον πολυσχιδή ρόλο και την πολύπλευρη προσφορά της στον πολιτισμό και την παγκόσμια κοινότητα.

Η Αγγελική Κομποχόλη γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1967 κι είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1986-1990). Στο ίδιο Πανεπιστήμιο, ως υπότροφος του ΙΚΥ, υποστήριξε με επιτυχία την διδακτορική της διατριβή την χρονιά 2008 στην κατεύθυνση της Λαογραφίας και της Φιλοσοφικής Ανθρωπολογίας. Έχει τιμηθεί για την ερευνητική της δουλειά με βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών (2003, 2008, 2010), ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται με την διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας σε ιδιωτικούς φορείς, αλλά και σε πανεπιστημιακά ιδρύματα (συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας στην κατεύθυνση της Ανθρωπιστικής Επικοινωνίας και Νέων Τεχνολογιών). Με συνεχή βιβλιογραφική και επιστημονική παρουσία έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και ξένα διεθνή συνέδρια

Η Νούλη Τσαγκαράκη γεννήθηκε στη Δράμα, μεγάλωσε στην Αττική, σπούδασε στην Αγγλία, έζησε στην Πάτρα και τελικά εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Λάτρης της ζωής και των ταξιδιών, των νέων επαφών κι εξερευνήσεων, έρχεται με τα έργα της να καταθέσει όσα αφουγκράζεται από τη ζωή, τον κοινωνικό της περίγυρο, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Είναι συγγραφέας κυρίως μικρών διηγημάτων και χρονικογράφος, καθώς και ποιήτρια.

Επιδιώκει μέσω της γραφής της να αναδείξει σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινής ζωής και της αναβάθμισης των τρόπων που αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας και με το περιβάλλον μας. Είναι Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ) στη θέση της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων, Μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Writers Capital Foundation και Συντάκτρια του Περιοδικού Writers Edition Magazine (Culture).

Ο Δημήτριος Καρούσης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο πατέρας του, Στέφανος Δημητρίου Καρούσης, γεννημένος στην Αθήνα αλλά με καταγωγή από την Νάξο, ήταν ένας από τους πρώτους μεγάλους στυλίστες κομμωτές της μεταπολεμικής Αθήνας και συνεργάστηκε με τον Φιλοποίμην Φίνο και τη “Φίνος Φιλμ”, το Εθνικό Θέατρο και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Ως μαθητής δημοτικού, έδειξε ιδιαίτερη κλίση και προτίμηση για την ποίηση και τη λογοτεχνία, η οποία ωστόσο παρέμενε κρυφή και εμποδισμένη, “χαμένη στα τετράδια ή στα σκοτεινά συρτάρια όμορφων κοριτσιών”, όπως γράφει σε μερικά από τα ποιήματά του, κυρίως λόγω κοινωνικοπολιτικών συνθηκών (δικτατορία), αρχικά, και δυσκολιών επιβίωσης αργότερα. Αποφοίτησε από το 2ο Οικονομικό Λύκειο Αθηνών και τη Σχολή Ναυτικών Σπουδών στον Πειραιά.

Ως φανατικός ναυτικός και λάτρης της θάλασσας, υπηρέτησε στο Ναυτικό. Όταν επέστρεψε στη Βούλα, μετά τις σπουδές του στα οικονομικά από το Μάντσεστερ της Αγγλίας, εργάστηκε σε διάφορες ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως εκτελεστικός διευθυντής μέχρι τη σύνταξή του. Έχει τρεις γιους, τους οποίους μεγάλωσε και εκπαίδευσε μόνος του, μετά το πρόωρο θάνατο της συζύγου του. Τώρα ζει, γράφει και δραστηριοποιείται στη Βούλα και τη Γλυφάδα. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης (ΠΕΛΤ) καθώς και της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ). Έχει δημοσιεύσει 7 συλλογές ποιητικών έργων, οι πιο πρόσφατες 3 εκ των οποίων είναι μάλιστα δίγλωσσες, από τις Εκδόσεις Writers International Edition στα ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά

Ο Αργύρης Θέος είναι Διευθυντής Φωτογραφίας στον κινηματογράφο και Σχεδιαστής Φωτισμών στο θέατρο. Το έργο του περιλαμβάνει 11 μεγάλου μήκους ταινίες (ενδεικτικά: «ο Τσαλαπετεινός του Wyomig”. «Συμφωνία Χαρακτήρων», «Εφάπαξ»), 19 τηλεοπτικές σειρές («τα παιδιά της Νιόβης», «Ψίθυροι καρδιάς») και φωτισμούς σε 88 θεατρικές παραστάσεις. Διατέλεσε Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών GSC και μέλος Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Είναι πρόεδρος του ΟΣΔ Πνευματικών Δικαιωμάτων «Ισοκράτης» και μέλος του Δ.Σ. της IMAGO – International Federation of Cinematographers, όπου Προεδρεύει και της Επιτροπής Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Διδάσκει θεατρικό φωτισμό στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ονειρεύεται να μην συνταξιοδοτηθεί ποτέ.

Ο Νίκος Αυγερινός ξεκίνησε την καριέρα του ως Μηχανικός, Επιχειρηματίας και Σύμβουλος Επιχειρήσεων, και η ζωή τον οδήγησε στην πραγματική του αποστολή. Πλέον, το Όραμα και η Αποστολή του είναι να βοηθάει ανθρώπους να ανακαλύπτουν τον σκοπό της ζωής τους και να κάνουν πράξη τα όνειρα και τις ιδέες τους.

Ως Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, συνοδεύει ανθρώπους στη διαδικασία αναγνώρισης των φόβων, των αναστολών και των περιοριστικών πεποιθήσεών τους, ώστε να συνειδητοποιήσουν και να αξιοποιήσουν τις εξαιρετικές και μοναδικές δυνατότητές τους.

Ως Σύμβουλος Ολιστικού Επιχειρείν, βοηθάει ανθρώπους να μετατρέψουν το πάθος τους σε κερδοφόρο επάγγελμα, αφού πιστεύει πως είναι εκεί που βγαίνει το μέγιστο δυναμικό τους.

Είναι ιδρυτής και διαχειριστής των σελίδων:

nikosavgerinos.gr/

www.omorfizoi.gr/