Ημερίδα: «Συνδέοντας την Έρευνα με την Αμυντική Βιομηχανία»

    Από: Startup Team

Tο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, ως συντονιστής του Δικτύου gnΩsi, του μεγαλύτερου στη χώρα Δικτύου Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας, διοργανώνει παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Συνδέοντας την Έρευνα με την Αμυντική Βιομηχανία» τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 και ώρα 13:00.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο Σαρόγλειο Μέγαρο (Ρηγίλλης 1 & Βασιλίσσης Σοφίας, 106 75 Αθήνα).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του Ελληνικού Οικοσυστήματος Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας (Σύνδεσμοι της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Ερευνητικά Κέντρα, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Εταιρείες) επί των δραστηριοτήτων της αμυντικής βιομηχανίας, κυρίως σε θέματα προγραμμάτων Ε&Α για μελλοντικές συνεργασίες.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την έρευνα και την καινοτομία σε θέματα άμυνας, από τον κο Volken Bäcker, Project and Policy Officer, European Defence Innovation.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή εκπροσώπων ελληνικών και διεθνών εταιρειών στις θεματικές ενότητες:

  • Artificial Intelligence, Decision Making, Autonomous Systems
  • Security, Sensors, Cybersecurity,
  • Advanced Materials, Space, Energy & Environment

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν ο ΣΕΚΠΥ και η Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας.  Από την πλευρά των εταιρειών, θα παρίστανται με εκπροσώπους τους η Lockheed Martin, η Airbus, η Theon, η CAE, η Intracom Defence, η UCANDRONE, η Prisma Electronics , η Adamant Composites, η Terra Spatium και η 8Bells.

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτείται προεγγραφή  εδώ έως τις 7/5/2023.

Η ημερίδα υποστηρίζεται και από το Enterprise Europe Network, που συντονίζει στην Ελλάδα το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και διοργανώνει το επίσημο matchmaking event της DEFEA.