Καινοτομία και Τεχνολογία: Βρίσκουμε το κλειδί για ένα καλύτερο αύριο

    Από: Startup Team

Ζούμε, δραστηριοποιούμαστε και εργαζόμαστε σε έναν ταχύτατα αναπτυσσόμενο κόσμο. Σε ένα δυναμικό περιβάλλον, το οποίο τα τελευταία χρόνια αλλάζει συχνά με ασύλληπτη ταχύτητα και απαιτεί αυξημένες ικανότητες και δυνατότητες προσαρμογής στις νέες συνθήκες που προκύπτουν. Ικανότητες και δυνατότητες προσαρμογής που μας αφορούν, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επιχειρηματικής ή επαγγελματικής δραστηριότητας. Και όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη, προτάσσοντας ένα νέο πρόσωπο με ισχυρή δυναμική.

Η πρόκληση; Τεράστια. Οι δυνατότητες; Πολλές. Η Ελλάδα διαθέτει, άλλωστε, ένα εξαιρετικά αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, με υψηλή κατάρτιση σε μεγάλο βαθμό, και τεράστιο αριθμό επιστημόνων και ερευνητών που αποτελούν και την αιχμή του δόρατος για τη διεκδίκηση και κατάκτηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους. Και ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της και μπορεί να κινητοποιήσει είναι, φυσικά, η καινοτομία.

Όραμα, έμπνευση, νέες ιδέες, προσπάθεια, μεθοδικότητα, αλλά και μεράκι, μπορούν να δώσουν φτερά στο ελληνικό επιχειρείν, ανοίγοντας νέους ορίζοντες σε όσους τολμούν και θέλουν. Αρκεί να έχουν δίπλα τους ανθρώπους που αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν την πρωτοτυπία και την προσπάθεια.

Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος του Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας.

Ενός Διαγωνισμού που φέτος έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής, επιβραβεύοντας για μία ακόμα χρονιά πρωτότυπες ιδέες βασισμένες στην τεχνολογία και προωθώντας την καινοτομία στη χώρα μας.

Ο πρώτος Διαγωνισμός έδωσε την πρώτη διάκριση στους φωτοβολταϊκούς και θερμικούς ηλιακούς συλλέκτες Fresnel.

Ακολούθησαν, την επόμενη χρονιά, το ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακών υπηρεσιών για τα περίπτερα και τα mini-market, i-kiosk, το 2013 η διαδικτυακή πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού sourceLair, το 2014 η πλατφόρμα διεξαγωγής ερευνών Pollfish, το 2015 η εταιρεία λογισμικού Goodvidio, το 2016 η πλατφόρμα Wifins, το 2017 το περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών Vitruvius, το 2018 η υβριδική πλατφόρμα RoboTiles της ομάδας CubesCoding και το 2019 η πρωτοποριακή πλατφόρμα Linked Business.

Μήπως η επόμενη ιδέα που θα βραβευθεί θα είναι η δική σου;

Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, ως δράση του προγράμματος  στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας NBG Business Seeds, αποσκοπεί στην ενίσχυση και στήριξη της δημιουργικότητας, ειδικά των νέων, και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας.

Γι’ αυτό μη χάνεις χρόνο, μπες στο nbg.gr/competition και δήλωσε συμμετοχή μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 15:00.

Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική, με αντικείμενο που εντάσσεται σε μία από τις παρακάτω Θεματικές Ενότητες:

  • Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα
  • Περιβάλλον και Τεχνολογία
  • Πολιτισμός και Τεχνολογία

​Η αξιολόγηση των προτάσεων πραγματοποιείται σε συνεργασία με 11 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Οι 20 προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία από όλες τις θεματικές ενότητες θα περάσουν στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού, απ’ όπου θα προκριθούν, από όλες τις θεματικές ενότητες, οι 10 προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία. Στην τελική φάση του Διαγωνισμού, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, θα γίνει η παρουσίαση των προτάσεων στην Επιτροπή Τελικής Αξιολόγησης, και εν τέλει η ανακοίνωση των επιτυχόντων και η τελετή βράβευσης.

Η εξέλιξη σε βιώσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες των ιδεών που έχουν διακριθεί στο πλαίσιο του ετήσιου Διαγωνισμού της Εθνικής Τράπεζας, υποστηρίζεται από το πρόγραμμα στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας NBG Business Seeds.

Σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς και διεθνείς οργανισμούς, το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση δράσεων mentoring και εκπαίδευσης – καθοδήγησης ομάδων, στην υλοποίηση πρωτοβουλιών δικτύωσης, αλλά και στην παροχή οικονομικής στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων, μέσω διαφορετικών μορφών και εργαλείων χρηματοδότησης που προάγουν την καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα.

Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωποι επιλεγμένων προτάσεων παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και του Facebook. Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις σε συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο, καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τις Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEΛ, Endeavor Greece, InnoEnergy, KiNNO, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και το Ίδρυμα Ωνάση.

Πάρε τώρα μέρος στον 10ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας και γίνε ένας από τους νικητές, κερδίζοντας σημαντικά χρηματικά βραβεία και μεγάλη προβολή!