Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το #ExperienceWorkDay του Ομίλου Adecco

    Από: Startup Team

Ο Όμιλος Adecco έδωσε για ακόμα μία χρονιά την ευκαιρία σε νέους υποψηφίους που τώρα ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας να ζήσουν μία ιδιαίτερα χρήσιμη εμπειρία από τον κόσμο της εργασίας και να λάβουν καθοδήγηση για τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα κατά τη διάρκεια του #ExperienceWorkDay, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, νέοι υποψήφιοι επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου Adecco στην Ελλάδα, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την καθημερινότητα των έμπειρων στελεχών του Ομίλου και να δουν από κοντά το αντικείμενο εργασίας τους στα διαφορετικά τμήματα του οργανισμού.

Η πρωτοβουλία “Experience Work Day” αποτελεί μέρος του προγράμματος CEO for One Month, που στόχο έχει να υποστηρίξει τους νέους να αποκτήσουν χρήσιμη εμπειρία και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν κατά τη μετάβασή τους από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας.

Παρά τα σημάδια βελτίωσης στην αγορά εργασίας, η ανεργία των νέων παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Μεγάλο ποσοστό νέων αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσπάθειά τους να μπουν στην αγορά εργασίας αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, ενώ οι εργοδότες από την άλλη πλευρά εντοπίζουν την ανάγκη για ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων καθώς αναφέρουν την έλλειψη εμπειρίας ως βασικό εμπόδιο για την επιλογή τους ακόμα και για τις entry level θέσεις.

Η μετάβαση από τις σπουδές στην εργασία αποτελεί μία σύνθετη διαδικασία, κατά την οποία πολλές φορές οι νέοι υποψήφιοι χρειάζεται να έχουν την κατάλληλη καθοδήγηση, για να είναι πιο αποτελεσματική και λιγότερο αγχωτική.

Στις 17 Οκτωβρίου, ο Όμιλος Adecco άνοιξε τα γραφεία του στους νέους, τους έφερε σε επαφή με το επάγγελμα που τους ενδιαφέρει και στη συνέχεια τους προσέφερε πολύτιμη επαγγελματική καθοδήγηση. Κατά τη διάρκεια του Experience Work Day οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη των καθημερινότητα των εργαζομένων του Ομίλου Adecco στα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού, Πωλήσεων, Marketing, IT, Λογιστηρίου και Διαχείρισης Μισθοδοσίας.

Παράλληλα, ενημερώθη-καν για τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά που οι εργοδότες αναζητούν από τους σύγχρονους υποψηφίους, καθώς και για τα μυστικά της διαδικασίας αναζήτησης εργασίας. Μέσα από ένα διαδραστικό workshop έλαβαν συμβουλές για τη σύνταξη του βιογραφικού τους σημειώματος, τη σωστή προετοιμασία τους πριν τη συνέντευξη, καθώς και για την αξιοποίηση των social media στην αναζήτηση εργασίας.

«Η εξοικείωση με την αγορά εργασίας είναι ένα απαραίτητο εφόδιο για τους νέους υποψηφίους. Η πρωτοβουλία “Experience Work Day” μας δίνει την ευκαιρία να τους υποστηρίξουμε στην πράξη, καθώς μπορούν να αποκτήσουν προσωπική εμπειρία του αντικειμένου εργασίας που τους ενδιαφέρει, αλλά και να λύσουν όποιες απορίες μπορεί να έχουν αναφορικά με τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Cluster Head Adecco Group Greece & Bulgaria.

Το “Experience Work Day” είναι μέρος του προγράμματος CEO for One Month. Σκοπός του προγράμματος είναι να διευκολύνει τους νέους κατά την μετάβαση από τις σπουδές στην αγορά εργασίας και να βελτιώσει την απασχολησιμότητά τους.