Not Your Usual Pop Up Market

    Από: Startup Team

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόση δύναμη έχεις στα χέρια σου; Κάθε μέρα μπορείς να κάνεις τη διαφορά επιλέγοντας να καταναλώσεις προϊόντα που συμβάλλουν σε έναν πιο ηθικό, πιο δίκαιο, πιο βιώσιμο κόσμο. Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη του project Ten Μillion Ηands, που δημιουργήθηκε από το Impact Hub Athens με την υποστήριξη του Helidoni Foundation. Ο πρώτος και μοναδικός οργανισμός στην Ελλάδα, που μέσα από συνεχή έρευνα και επικοινωνία με το κοινό, σκοπεύει να αναδείξει τη δύναμη που έχει η συλλογική προσπάθεια με μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες, προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

 

Το project παρουσιάζεται για πρώτη φόρα μέσω ενός – όχι συνηθισμένου – Pop up Market! Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται κοινό και sustainable brands από κάθε μέρος της Ελλάδας.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για το σπίτι όπως τα έπιπλα του The nook project, τα έργα τέχνης της Margarita Gallery, αλλά και την καθημερινότητα όπως τα second hand φυτά του Papigion Project, την πλούσια vintage συλλογή παιχνιδιών του Replay Toys, ή τα μοντέρνα οικολογικά ή/και βιοδιασπώμενα προϊόντα χωρίς πλαστικό των Plastikourgeio και Boobam. Θα μπορούν επίσης να βρουν επιλεγμένα είδη διατροφής, όπως οργανικά τρόφιμα από το Συνεταιρισμό Συν Άλλοις, αγροτικά προϊόντα, όσπρια, άλευρα και κρασί απευθείας από τον παραγωγό Σανδάλη ή τα φρέσκα οπωρολαχανικά του Μποστανιού, πιστοποιημένα βιολογικά, γλυκά αλκοολούχα ποτά χωρίς ζάχαρη από την Aithra Spirits, και φυσικά όλα τα προϊόντα της Wise Greece, η οποία στηρίζοντας και πωλώντας προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών, αγοράζει τρόφιμα πρώτης ανάγκης για να τα διαθέσει δωρεάν σε παιδιά, οικογένειες άστεγους και ηλικιωμένους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Εννοείται πως η μόδα δεν θα μπορούσε να λείπει από το Ten Million Hands Market, με τις vintage συλλογές των The Hazel Ray Vintage, και Anthologie Vintage, τα size-inclusive κορμάκια της Femad, οικολογικά streetwear από το Blank Studio, αλλά και παιδική ένδυση από τη Swaplanet. Οι Ankaa Project, Life With You, A Shiny Day, θα είναι εκεί με πρωτότυπα αξεσουάρ, και τα κορίτσια του Apiliotis Jewellery με χειροποίητα κοσμήματα. Είδη για την προσωπική φροντίδα θα παρέχει το Κυψελιώτικο ΜπιούτιΜπάρ, ενώ ταυτόχρονα το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες και τις ηλεκτρικές μετακινήσεις που προσφέρει η Kineo, αλλά και να ανακυκλώσει για καλό σκοπό τους παλιούς φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακά και εξαρτήματα στο Επανεκκίνησης.

Διαδραστικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια για όλη την οικογένεια θα τρέχουν παράλληλα και τις δύο ημέρες της εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων:

 

Σάββατο 24|9

12.00 – 13.00 Swaplanet – Δημιουργικό παιδικό παιχνίδι με θέμα την βιωσιμότητα

  • – 17.00 Eppanekinisis – Repair Cafe

17.00 – 19.00 A Shiny Day – FASHION UPCYCLING WORKSHOP (Σιδερότυπο & κέντημα, σιδερότυπο, ζωγραφική, μεταποίηση με ραπτομηχανή)

 

Κυριακή 25|9

17.00 – 18.0 Restia project – Παρουσίαση φίλτρου

17.00 – 19.00 A Shiny Day – FASHION UPCYCLING WORKSHOP (Σιδερότυπο & κέντημα, σιδερότυπο, ζωγραφική, μεταποίηση με ραπτομηχανή)

 

Στην παρουσίαση του event o Άλεξ Κάβδας!

 

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τη δύναμη που έχουν δέκα εκατομμύρια ζευγάρια χέρια ενωμένα!

Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 12:00 – 20:00 Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42 Είσοδος Ελεύθερη

Το Ten Million Hands Λειτουργεί ως μία πλατφόρμα που συγκεντρώνει όλες τις εταιρείες που παράγουν ή εμπορεύονται βιώσιμα και ηθικά προϊόντα και υπηρεσίες, προσφέροντας στους καταναλωτές άμεση, γρήγορη και εύκολη ενημέρωση, ιδέες και συμβουλές για ένα περισσότερο ηθικό και βιώσιμο τρόπο ζωής. Έναν τρόπο ζωής προς ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο κόσμο για όλους, περιβάλλον, ζώα και ανθρώπους.