Ο Τελικός του GreenTech Challenge by ESU NTUA 2022 του μεγαλύτερου Εθνικού Προγράμματος Πράσινης Καινοτομίας

    Από: Startup Team

Την Κυριακή 11.12 θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ο Τελικός του GreenTech Challenge by ESU NTUA 2022, για την ανάδειξη των καλύτερων πράσινων νεοφυών επιχειρήσεων (Greentech Startups) και καινοτόμων ιδεών (Innovation Idea Holders) του φετινού διαγωνισμού.

To GreenTech Challenge by ESU NTUA 2022 είναι το μεγαλύτερο Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και λύσεων στον τομέα του Περιβάλλοντος, της Κυκλικής Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Στον τελικό, οι φιναλίστ στις δύο διακριτές κατηγορίες, Early-stage Startups και Innovation Idea Holder, θα παρουσιάσουν την καινοτόμα λύση τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ θα ακολουθούν ερωτήσεις και βαθμολόγηση από την κριτική επιτροπή. Στόχος τους είναι να πείσουν και να εντυπωσιάσουν την κριτική επιτροπή και το κοινό με την καινοτομία τους, για να κερδίσουν τα έπαθλα του διαγωνισμού, αλλά και μία θέση στην πράσινη θερμοκοιτίδα, GreenTech Incubator.

Συγκεκριμένα, οι φιλανίστ διαγωνίζονται σε 8 θεματικές:

Περιβάλλον, Ενέργεια, Καινοτόμα Πράσινα Προϊόντα & Προηγμένα Υλικά, Εργοστάσιο του Μέλλοντος, Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Έξυπνες & Βιώσιμες Πόλεις, Βιώσιμος Τουρισμός και Γαλάζια Ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την επιστημονική ευθύνη της Ερευνητικής Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Έδρα της UNESCO για την Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία (Διευθυντής Μονάδας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης), με οργανωτικό υπεύθυνο την Mantis Beyond Innovation και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για ακόμη μια χρονιά, το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον τομέα του περιβάλλοντος, όπως η Παπαστράτος, Μεσόγειος, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Motor Oil, ΕΤΒΑ ΒΙ-ΠΕ, Rokas Renewables, Mitsis Hotels κ.α., καθώς και ένα μεγάλο δίκτυο διακεκριμένων προσώπων της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, που απαρτίζουν την οργανωτική, επιστημονική, φοιτητική και επιτροπή μεντόρων.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 05 Δεκεμβρίου.

Κλείσε δωρεάν το εισιτήριο σου και παρακολούθησε Live τον Τελικό του Διαγωνισμού στις 11.12 και ώρα 15:30 στο

greentechchallenge22.eventbrite.com

Περισσότερες πληροφορίες: greentechchallenge.gr