Οι νικητές του ΜΙΤ Enterprise Forum 2019

    Από: Startup Team

Σε γιορτινό κλίμα ανακοινώθηκαν οι νικητές του φετινού τελικού Greece Startup Competition 2019 υπό την αιγίδα του MIT Enterprise Forum Greece για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, που συνδέεται με το περιώνυμο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ.

Από τους δώδεκα φιναλίστ, το πρώτο βραβείο έλαβε η startup επιχείρηση Τwiddle, η οποία χάρη σε μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης, προσφέρει πλήρως αυτοματοποιημένες υπηρεσίες μουσικής επένδυσης βίντεο με επώνυμους ήχους από μεταπωλητές μουσικής. Επιπλέον, σύντομα θα διαθέτει δυνατότητα εξ ’ολοκλήρου σύνθεσης μουσικής και ηχητικών εφέ ειδικά προσαρμοσμένα στο εκάστοτε βίντεο. Η ομάδα της Twiddle αποτελείται από τους Ζαφείρη Μπάμπο, Γιώργο Τσουμαλή, Μάνθο Κωτσιόπουλο και Χρήστο Τσικούδα.

Το δεύτερο βραβείο έλαβε η startupAidPlex, οι επικεφαλής της οποίας κατασκευάζουν ορθοπεδικά βοηθήματα με στόχο να παρέχουν στους ασθενείς μια καλύτερη εμπειρία αποκατάστασης, σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται. Επικεντρώνονται σε καινοτόμες λύσεις, όπως οι θερμοπλαστικοί νάρθηκες και οι κηδεμόνες σκολίωσης. Η εταιρεία διευθύνεται από τους φοιτητές Χάρη Γερεμτζέ και Δημήτρη Μουστάκα.

Το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στον Τάσο Μάνο, Ναυπηγό  Μηχανολόγο Μηχανικό και την startup του PD Neurotechnology. Η PD Neurotechnology Limited είναι μία εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που αναπτύσσει, παράγει και πουλά συστήματα  που συνδυάζουν αισθητήρες και ευφυείς αλγορίθμους για την υποστήριξη ασθενών με κινητικές διαταραχές.

Ο επίσημος χορηγός του διαγωνισμού, τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), βράβευσε την startup, Bunkering at Sea Ltd, που παρέχει ολοκληρωμένες και ανεξάρτητες ηλεκτρονικές υπηρεσίες διαμεσολάβησης (δημοπρασίες σε πραγματικό χρόνο) για την προμήθεια καυσίμων πλοίων.

Οι 12 startups που βρέθηκαν στον τελικό με σειρά εμφάνισης:

 

Parity (με παρουσιαστή τον Χρήστο Στεφανάτο)

 

AidPlex (με παρουσιαστή τον Χάρη Γερεμτζέ)

 

BeeNova (με παρουσιάστρια την JosDirkx)

Bunkeringatsea (με παρουσιαστή τον Δημήτρη Σπυρόπουλο)

 

iCry2talk(με παρουσιάστρια την Αναστασία Ντράχα)

 

Inteligg (με παρουσιάστρια την Χριστίνα Αναστασοπούλου)

Map of Care (με παρουσιαστή τον Μάνο Γεωργαράκο)

Nanometrisis(με παρουσιαστή τον Γιώργο Παπαυγέρη)

 

PDNeurotechnology (με παρουσιαστή τον Τάσο Μάνο)

 

Solmeyea (με παρουσιαστή τον Βασίλη Στενό)

Twiddle(με παρουσιαστή τον Ζαφείρη Μπάμπο)

 

Vertliner (με παρουσιαστή τον Μιχάλη Στριλίγκα

Οι νικητές θα λάβουν ​χρηματικά έπαθλα αλλά και ​δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες και έπαθλα από στρατηγικούς συνεργάτες όπως Ernst & Young (EY) και Korn Ferry, νομικές υπηρεσίες από το γραφείο Drakopoulos & Vassalakis κ.α. Επιπλέον, θα λάβουν προβολή και αναγνώριση, μέσα από το δίκτυο του ​MIT Enterprise Forum​, ​το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα και θα ενταχθούν στη ​δυναμική κοινότητα του ΜΙΤΕF Greece​, που περιλαμβάνει περισσότερες από 90 ελληνικές startups, αλλά και σε ένα συνολικότερο ​δίκτυο επαφών σε Ελλάδα και εξωτερικό​ που έχει ως πυρήνα τη Βοστώνη, Η.Π.Α.

Ο διαγωνισμός στεγάστηκε στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών ”ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” στις 2 Ιουλίου. Παρουσιαστής ήταν ο Νίκος Γέμελος, επιμελητής του TedX Lamia, ενώ ο θεσμός ξεκίνησε μετά από ομιλίες της εκτελεστικής διευθύντριας, Αντιγόνης Μολοφάνοφ και του προέδρου του MITEF στην Ελλάδα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Το παρόν έδωσαν η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ίριτ Μπεν- Άμπα, η διπλωμάτης της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, Μόνικα Κάμινγκς, ο αναπληρωτής Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πληροφοριών, Αχιλλέας Κύρτσης, ο πρώτος πρόεδρος του ΜITEF, Ζερόμ Σάουφελντ, ο ιδρυτής της INNOETICS, Αιμίλιος Χαλαμαντάρης και ο συνιδρυτής της Innate Repair Ανδρέας Ανδρουτσέλης Θεοτόκης, οι οποίοι πλαισίωσαν την βραδιά με τις ομιλίες τους.

Πηγή: huffingtonpost.gr