Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του προγράμματος ανοικτής καινοτομίας που υλοποιεί η Nestlé Ελλάς

    Από: Startup Team

Με επιτυχία συνεχίζεται για 2η χρονιά το πρόγραμμα “Ignite Ideas”, μια πρωτοβουλία της Nestlé Ελλάς με στόχο την ενδυνάμωση νεοφυών επιχειρήσεων (startups) και καινοτόμων ιδεών που υλοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το φετινό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στη Βιώσιμη Ανάπτυξη που αποτελεί βασικό πυλώνα δράσης και ανάπτυξης της Nestlé. H εταιρία υποστηρίζει τις συμμετέχουσες ομάδες στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού και την υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας παρέχοντάς τους καθοδήγηση και εργαλεία που βασίζονται στην τεχνογνωσία, τη διεθνή εμπειρία και τη δραστηριότητά της στον πολύπλευρο τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος, τριάντα έξι επιχειρηματικές ομάδες υπέβαλλαν τις καινοτόμες προτάσεις τους σε θεματικούς τομείς που περιλαμβάνουν την κυκλική οικονομία στη συσκευασία προϊόντων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση σπατάλης τροφίμων, τη βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα και τις μεταφορές καθώς και την εκπαίδευση για την προστασία του περιβάλλοντος. Έπειτα από αξιολόγηση, στις επόμενες φάσεις του προγράμματος συνεχίζουν την πορεία τους οι εννέα πιο ώριμες ομάδες με στόχο την ολοκλήρωση και υλοποίηση της υπηρεσίας ή τους προϊόντος τους και την ανάπτυξη πιλοτικής εφαρμογής σε πραγματικό περιβάλλον. Σε αυτήν την πορεία θα έχουν δίπλα τους ένα ευρύ δίκτυο ανθρώπων της Nestlé από διαφορετικά τμήματα, για να τις υποστηρίξουν, ο καθένας από τον τομέα του και με βάση τις ανάγκες που έχει κάθε ομάδα, στην επίτευξη του στόχου τους.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε την εξαιρετική δουλειά των εννέα ομάδων που συνεχίζουν την πορεία τους στο Ignite Ideas: Cyclefi, Solmeyea, Coffee waste, think green!, Smarth-Prop, Nanoplasmas, EVOTROPIA, Spare.ly η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του περιορισμού της σπατάλης τροφίμων, Nephele με εστίαση στην εκπαίδευση των αγροτών, PREDIVIS η οποία αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: igniteideas.gr/el/