Ολοκληρώθηκε το 7o Agri-Food Masterclass της Ολλανδικής Πρεσβείας & του Orange Grove με καινοτόμες προτάσεις Αγροδιατροφής & Τεχνολογίας

    Από: Startup Team

Με τη συμμετοχή 12 επιχειρηματικών ομάδων από τον τομέα της αγροδιατροφής και της τεχνολογίας ολοκληρώθηκε το AgriFood Masterclass, το ετήσιο τριήμερο workshop αγρο-επιχειρηματικότητας, που διοργάνωσε στην Πάτρα για 7η συνεχή φορά από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου η Ολλανδική Πρεσβεία σε συνεργασία με το Orange Grove.

Ειδικότερα, το τριήμερο Masterclass συνέβαλε ώστε οι συμμετέχουσες startups και οι νέες καινοτόμες Μμε προερχόμενες από τον αγρο-διατροφικό τομέα, την αγρο/βιο-τεχνολογία, τον αγρο-τουρισμό και συναφείς τομείς, να αναπτύξουν επιχειρηματικές δεξιότητες, να βελτιστοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, να δικτυωθούν καθώς και να ανακαλύψουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. Το Masterclass υλοποιήθηκε από το Centre for Value Creation του Wageningen University and Research (CVC-WUR) με έδρα την Ολλανδία, το οποίο υποστηρίζει επιστήμονες, νέους επιχειρηματίες και φοιτητές ώστε να υλοποιήσουν τις καινοτόμες ιδέες τους μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, workshops και προγράμματα incubation. Παράλληλα, ο οργανισμός ενισχύει και την ανάπτυξη startups που σχεδιάζουν λύσεις για διεθνείς προκλήσεις.

Επιπλέον, οι συμμετέχουσες επιχειρηματικές ομάδες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία στην Ελλάδα υπό την καθοδήγηση της Μαρίσας Αντωνοπούλου, Business Development Manager της Action Finance Initiative καθώς και να συζητήσουν με τους Χάρη Μωυσιάδη, Business Development Manager της Future Intelligence και Γιάννη Νικολόπουλο, Co-Founder & CTO της Clio Muse, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί τους τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει στην ανάπτυξη επιτυχημένων startups.

Το AgriFood Masterclass ολοκληρώθηκε με pitching διαγωνισμό το απόγευμα της Κυριακής, παρουσία της Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα Stella Ronner-Grubačić. Η Πρέσβης καλωσόρισε το κοινό με ομιλία μαζί με τον πρόεδρο του Orange Grove, Γιάννη Κανελλόπουλο, και τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, Βασίλη Αναστασόπουλο. Στο διαγωνισμό τέσσερις ομάδες επιλέχθηκαν να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους στα μέλη της κριτικής επιτροπής, την οποία αποτελούσαν η Πρέσβης Stella Ronner-Grubačić και οι Μαρίσα Αντωνοπούλου (Business Development Manager, Action Finance Initiative),  Θανάσης Καραγιάννης (Area Manager Retail Network, Eurobank), Γιάννης Σκίτσας (Co-founder & CEO, Sastix) και Γιάννης Κικίδης (Program Manager, Dialog Semiconductor).

Νικήτρια ομάδα στο διαγωνισμό αναδείχθηκε η Kytion που κέρδισε από το WUR Center for Value Creation, σε συνεργασία με το StartHub,  ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης του StartHub με πρόσβαση στο δίκτυο συμβούλων και εμπειρογνωμόνων του οργανισμού, καθώς και την εξασφάλιση πρόσβασης και προετοιμασίας για τη συμμετοχή της στο FANext 2020, που θα πραγματοποιηθεί στο Wageningen Campus. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα Aithra Premium Organic Spirits που θα έχει  την ευκαιρία να αναπτύξει περαιτέρω την καινοτόμα ιδέα της μέσω συμμετοχής της στο 6μηνο incubation πρόγραμμα του Orange Grove. Τέλος, το βραβείο κοινού έλαβε η Liofyllo, η οποία θα λάβει δωρεάν mentoring ώρες από το δίκτυο του Orange Grove.

Το διαγωνισμό ακολούθησε networking event όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν με εκπροσώπους της τοπικής επιχειρηματικότητας και του startup οικοσυστήματος. Οι καλεσμένοι απόλαυσαν παγωμένες μπύρες Heineken και ορεκτικά που προσέφερε η εταιρεία FrieslandCampina. Την εκδήλωση κάλυψαν φωτογραφικά φοιτητές σπουδών Φωτογραφίας του ΙΕΚ Δέλτα 360° Πάτρας.