«Ορίζοντας Ευρώπη»: Εθνικές Ημερίδες για τις προκηρύξεις 2023 – 2024

    Από: Startup Team

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη, διοργανώνει διαδικτυακές εθνικές ημερίδες, με αντικείμενο την παρουσίαση των προκηρύξεων για το 2023-2024 του προγράμματος.

Ο Ορίζοντας Ευρώπη, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα πλαίσιο για τη στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας, με χρηματοδότηση από την ΕΕ ύψους 95,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επταετία 2021-2027. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας ως μέσα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, την αντιστροφή της καταστροφής των οικοσυστημάτων, καθώς και τη μετάβαση σε μία οικονομία και κοινωνία ψηφιακή, κυκλική, κλιματική ουδέτερη και χωρίς αποκλεισμούς.

Ήδη οι ελληνικοί φορείς συμμετέχουν με μεγάλες αξιώσεις στο πρόγραμμα, καταφέρνοντας να προσελκύσουν μέχρι σήμερα πάνω από 520 εκατομμύρια ευρώ, φέρνοντας την Ελλάδα στην 7η θέση της ΕΕ των 27 κρατών μελών. Το Πρόγραμμα Εργασίας για το 2023-2024 χρηματοδοτείται με 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ, προσφέροντας αυξημένες χρηματοδοτικές ευκαιρίες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, δημόσιους φορείς αλλά και την κοινωνία των πολιτών.

Με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία του τοπικού οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διοργανώνει τέσσερεις εθνικές ημερίδες μεταξύ 15 και 24 Φεβρουαρίου, για τις παρακάτω θεματικές περιοχές:

Το μεγαλύτερο μέρος των ημερίδων θα είναι αφιερωμένο στην παρουσίαση του προγράμματος εργασίας σε κάθε θεματική περιοχή και συγκεκριμένα στις προκηρύξεις που θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα ή είναι ήδη ανοιχτές, από αρμόδια στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν σχετικά θέματα με την κάθε θεματική, όπως οι Αποστολές Έρευνας και Καινοτομίας, οι συγχρηματοδοτούμενες Συμπράξεις, οι Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες καθώς και η διάσταση του Φύλου. Επίσης, στις ημερίδες θα συμμετάσχουν επιτυχόντες στο πρόγραμμα, καθώς και αξιολογητές, που θα παρέχουν συμβουλές στους παρευρισκόμενους, για το πώς να καταρτίσουν μία επιτυχημένη πρόταση.

Η συμμετοχή στις ημερίδες γίνεται χωρίς κόστος, αλλά η εγγραφή είναι απαραίτητη, πατώντας στο link της κάθε ημέρας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με την κ. Κατερίνα Παπαδούλη στο papadouli@praxinetwork.gr και ncp@praxinetwork.gr.