“Education Evolution: Education 4.0 for Industry 4.0”. Tριήμερη υβριδική δράση για εκπαιδευτικούς

    Από: Startup Team

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος ψηφιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών της Socialinnov, το οποίο υλοποιήθηκε με την χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και την υποστήριξη της Microsoft Hellas, καθώς και πλούσιο πρόγραμμα με εκπαιδεύσεις και εργαστήρια. 

Από την 1 έως τις 3 Μαρτίου θα λάβει χώρα η ετήσια εκπαιδευτική δράση του Tech Talent School for Educators με τίτλο Education Evolution: Education 4.0 for Industry 4.0. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος της Socialinnov για το έτος 2022 και σειρά από εκπαιδεύσειςεργαστήρια, εμπνευσμένες ομιλίες και συζητήσεις, με επίκεντρο την τεχνολογία και τις νέες συνδέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και ευρύτερων φορέων εκπαίδευσης. Η δράση στοχεύει στην παρουσίαση του διευρυμένου οικοσυστήματος εκπαίδευσης στο νέο παγκόσμιο περιβάλλον (Education 4.0) λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα μετάβαση της αγοράς προς την αυτοματοποίηση και την ψηφιοποίηση (Industry 4.0).

Η εκπαιδευτική δράση είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Microsoft. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και χαιρετισμό θα απευθύνει η κυρία Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

Η εκπαιδευτική δράση ακολουθεί τους τέσσερις θεματικούς πυλώνες του προγράμματος: Ψηφιακές δεξιότητες, Επαγγελματική ενδυνάμωση, Ψυχική ανθεκτικότητα και Ενδυνάμωση στη Σχολική Κοινότητα. Η πρώτη μέρα της δράσης θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ενώ τις επόμενες δύο μέρες οι παρουσιάσεις θα είναι online.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και να πραγματοποιήσουν την ηλεκτρονική εγγραφή τους στην ιστοσελίδα του educationevolution.gr/

Στους συμμετέχοντες της εκπαιδευτικής δράσης θα δοθεί η δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης παρακολούθησης μετά το τέλος του Education Evolution: Education 4.0 for Industry 4.0, εφόσον έχουν παρακολουθήσει την 1η μέρα, καθώς και τουλάχιστον μια από τις 2 επόμενες ημέρες που ακολουθούν.