Στις 23 και 24 Οκτωβρίου το StartNow Forum στην Τεχνόπολη

    Από: Startup Team

Το StartupNow Forum, επιστρέφει αναβαθμισμένο το 2019 προσφέροντας μέσα σε δύο μέρες όλα τα απαραίτητα εργαλεία στους συμμετέχοντες για να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες ή επιχειρηματικές συνεργασίες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, αποτελεί ένα πολυσυνέδριο Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας που συνδέει startups, καινοτόμες ΜΜΕ, επενδυτές, καθιερωμένες επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς και δομές υποστήριξης του οικοσυστήματος καινοτομίας. Όλες οι δράσεις θα εξελίσσονται μέσα σε ένα άνευ προηγουμένου διήμερο στην Τεχνόπολη στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2019.

Διοργανωτές 

Το πολυσυνέδριο διοργανώνεται από το Athens Digital Lab του Δήμου Αθηναίων, την Mantis Business Innovation και το Innovathens ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ESU Unit).

Το οικοσύστημα 

Το StartupNow Forum πραγματοποιείται σε συνεργασία με ποικίλους φορείς της επιχειρηματικής σκηνής της Ελλάδας: επενδυτικοί φορείς (VCs & Angel Investor Networks), ιδιωτικές εταιρείες, δημόσιοι φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και δομές υποστήριξης. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 100 νεοφυείς επιχειρήσεις, 70 δομές υποστήριξης/οργανισμοί και 60 επιχειρήσεις. Την δράση στηρίζουν ήδη ιστορικές επιχειρήσεις, όπως η Ανταποδοτική Ανακύκλωση, η Eurobank, ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, ο όμιλος ΤΙΤΑΝ και η ΠΛΑΙΣΙΟ Computers, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν όλοι οι συμμετέχοντες.

Τι προσφέρει το StartupNow Forum 2019

Στην διάρκεια του διημέρου θα λάβουν χώρα παράλληλα events μεταξύ των οποίων:

  • B2B & B2G Meetings & Networking: App & Platform σε iOS & Android (StartupNow Forum App)
  • Έκθεση Startups, VCs, Οργανισμών και Επιχειρήσεων
  • StartupNow Awards – Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Εξέλιξης
  • 35+ Ομιλίες σε 10 θεματικές ενότητες (100+ ομιλητές) και 20+ Workshops
  • Πλατφόρμα αξιολόγησης όλων των νέων εταιριών – Mantis IMS
  • Call for Paper για καινοτομίες ερευνητών και επιχειρήσεων

Για κάθε οργανισμό incubator, accelerator ή venture capital θα υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης πακέτου συμμετοχής, ενώ στις startups θα παρέχεται η δυνατότητα ενεργοποίησης πακέτου Startup Exhibition που θα εξασφαλίζει την συμμετοχή με εκθεσιακό booth, το οποίο συνοδεύεται από τις εξής παροχές:

  • 3 Εισιτήρια διημέρου
  • Πρόσβαση στην πλατφόρμα της Mantis IMS
  • Logo στη σελίδα του συνεδρίου
  • Logo στο booklet του συνεδρίου
  • Πρόσβαση στις ομιλίες
  • Πρόσβαση στο Matchmaking tool
  • Συνεδριακό υλικό
  • Δυνατότητα συμμετοχής στα StartupNow Awards
  • Δυνατότητα έκθεσης

Παράλληλες Δράσεις

Το GreenTech Symposium είναι ένα διαφορετικό επιστημονικό συνέδριο που έχει ως στόχο να συνδέσει την ακαδημαική κοινότητα με τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας παρουσιάζοντας όλα τα νέα καινοτόμα προϊόντα Ελλήνων ερευνητών και των ελληνικών startups στους τομείς Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Απορριμμάτων, Έξυπνων Πόλεων, Νέων Προηγμένων Υλικών, Χημικών Προϊόντων και Συστημάτων Ευφυούς Ελέγχου. (Αιγίδα ΕΜΠ, ΠΑΣΕΠΠΕ, ΕΕΔΣΑ, WTRT).

Το Innovation on Fire (IoF) είναι μία νέα μορφή Διακρίσεων Καινοτομίας που υλοποιείται από το Ideas Lab και την ομάδα Beyond Exports. Αποτελεί ένα ανοικτό, δημόσιο workshop ανάδειξης και προβολής εξαίρετων παραδειγμάτων καινοτομίας στη πράξη από ελληνικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα με γνώμονα την καινοτομία του προϊόντος τους, την απευθυνόμενη αγορά, τη σύνθεση της ομάδας διοίκησης και την οικονομική βιωσιμότητα. Μετά από επιλογή 20 ελληνικών εταιριών θα βραβευτούν οι καλύτερες 6 από επιλεγμένη κριτική επιτροπή.

Συμμετοχή

Οι δυνατότητες συμμετοχής ποικίλλουν ανάλογα με τις συμφωνίες και τους στόχους που θέλει να πετύχει ο καθένας μέσα από αυτό το Forum. Δίνεται η δυνατότητα έκθεσης σε οργανισμούς, startups & εταιρίες αλλά και η δυνατότητα απλής συμμετοχής με παρακολούθηση των ομιλιών και συμμετοχή στο matchmaking tool για κάθε ενδιαφερόμενο.

Τα Early Bird εισιτήρια καθώς και η δήλωση συμμετοχής στην έκθεση θα είναι διαθέσιμα έως 09/10 στο παρακάτω link.

Ακολουθήστε το StartupNow Forum στο Facebook, το Instagram και το LinkedIn.