Συνέδριο για την ενίσχυση της επιχειρηματικής καινοτομίας στη διασυνοριακή περιοχή από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας

    Από: Startup Team
Με τίτλο «Η Ενίσχυση της Επιχειρηματικής Καινοτομίας στη Διασυνοριακή Περιοχή: Διδάγματα, Προκλήσεις και η Συμβολή των Τοπικών Φορέων», διοργανώνει Συνέδριο, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών και δράσεων του έργου Co Working -“Promotion entrepreneurship by supporting promising innovative ideas through pre-incubating mechanisms”.
Το Συνέδριο, που αποτελεί ταυτόχρονα και Συνέδριο Λήξης του εν λόγω έργου, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 -2020, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 07 Ιουλίου 2023, από τις 10:00 έως τις 14:30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετάσχουν ομιλητές από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς φορείς προκειμένου για μία ολιστική, σφαιρική πραγμάτευση του ζητήματος. Παράλληλα, στη διάρκειά του, επιλεγμένοι ωφελούμενοι/εκπαιδευόμενοι του έργου, θα παρουσιάσουν συνοπτικά τις επιχειρηματικές τους ιδέες, τις οποίες επεξεργάστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος με την καθοδήγηση των μεντόρων τους.
Την εκδήλωση διοργανώνει η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας ως επικεφαλής εταίρος του έργου, ενός εταιρικού σχήματος το οποίο συμπληρώνουν ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του ΑΠΘ, καθώς και το University οf National and World Economy και οι National Company Industrial Zones PLC. από την πλευρά της Βουλγαρίας.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά με παράλληλη διερμηνεία στη βουλγαρική γλώσσα.
H είσοδος είναι δωρεάν.