Συνέδριο στις Βρυξέλλες από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στις 25 Οκτωβρίου

    Από: Startup Team

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών διοργανώνει συνέδριο στις Βρυξέλλες, για την προώθηση των θεμάτων της περιοχής μας σε συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης στην Ουάσιγκτον, απο το 2019. 

Στις Βρυξέλλες θα λάβει χώρα το επόμενο κεφάλαιο του συνεδρίου East Med & Southeast Europe που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. H διάσκεψη, που αποτελεί πλατφόρμα διαλόγου και επικοινωνίας  των πρωταγωνιστών των πολιτικών, θεσμικών και διπλωματικών εξελίξεων της Ανατολικής Μεσογείου και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Egmont Palace.

Η συνάντηση κορυφής που διοργανώνεται σε συνεργασία με την εφημερίδα “Η Καθημερινή” θα αναπτυχθεί με βασικούς θεματικούς άξονες τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειές του στην περιοχή των Βαλκανίων, τη διαδικασία διεύρυνσης της Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια και τις γεωπολιτικές επιλογές των χωρών που επιθυμούν την ένταξη τους στο ευρωπαϊκό μπλοκ, καθώς και την επόμενη ημέρα των Ευρω-Τουρκικών σχέσεων με την παρουσία κορυφαίων Ευρωπαίων ΕπιτρόπωνΥπουργών και Κυβερνητικών Αξιωματούχων από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που θα συμμετάσχουν από το ευρύ φάσμα της ευρωπαϊκής πολιτικής, ξεχωρίζουν, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δημοκρατία και τη Δημογραφία, Dubravka Šuica,ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςΜαργαρίτης Σχοινάς o Ευρωπαίος Επίτροπος Διεύρυνσης και Γειτονίας, Olivér Várhelyi, η Αυστριακή Ομοσπονδιακή Υπουργός για την ΕΕ, Karoline Edtstadler, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας, Martin Dvorak, η Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός και Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Μαυροβουνίου, Jovana Marovic, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, Virginijus Sinkevičius, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο Ειδικός Απεσταλμένος της ΕΕ για τον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας και τα Δυτικά Βαλκάνια, Miroslav Lajčák, ο π. Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο π. Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Nicola Dimitrov και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς.

Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν επίσης διακεκριμένοι ομιλητές από τα θεσμικά όργανα της Κοινότηταςδιαμορφωτές της κοινής γνώμηςδεξαμενές σκέψεις και τον ακαδημαϊκό κόσμο, όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ, το Bruegel, το German Marshall Fund, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και τον επιχειρηματικό με τη συμμετοχή της CEO της ΔΕΣΦΑMaria Rita Galli, και του Εκτελεστικού Διευθυντή της BulgartransgazVladimir Asenov Malinov.

Πρόκειται για την επόμενη κίνηση του Φόρουμ να βρεθεί στα κέντρα αποφάσεων, μετά την επιτυχημένη ετήσια παρουσία του στην Ουάσιγκτον.

Δείτε περισσότερα εδώ.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης δείτε 
εδώ.