“The Squeeze”: Οκτώ Agri-Food startups αναμετρώνται στον pitching Διαγωνισμό στις 14 Μαΐου

    Από: Startup Team

Ο δημοφιλής διαγωνισμός φέτος είναι αφιερωμένος σε startups από τον τομέα της Αγρο-τεχνολογίας και των Τροφίμων και έχει τίτλο # FarmingtheFuture, ενώ διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ολλανδίας και την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα.

Στη σκηνή του Orange Grove θα ανέβουν οκτώ φιλόδοξοι startuppers που ξεχώρισαν στο πρώτο στάδιο αξιολόγησης για να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε ένα ευρύ κοινό, το οποίο αποτελούν επενδυτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και startupenthusiasts, αλλά και να απαντήσουν στις δύσκολες ερωτήσεις του διεθνούς πάνελ κριτών, διεκδικώντας ένα από τα έπαθλα του διαγωνισμού!

Πιο αναλυτικά, οι οκτώ συμμετέχοντες του “The Squeeze” που θα αναμετρηθούν είναι:

– Airbots by Advanced Intelligent Robotics – Εξελιγμένα drones, με προσαρμοσμένο λογισμικό και προηγμένους αισθητήρες IoT για έγκαιρη ανίχνευση ασθενειών των φυτών και στοχευμένο, επιλεκτικό ψεκασμό.

– BioCos – Γενετική ταυτοποίηση (DNA authenticity) σε φυτικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων για προστασία από πράξεις νοθείας και δυνατότητα ιχνηλασιμότητας.

– Bee Naturalles – Βρώσιμα και καλλυντικά προϊόντα που προσφέρουν φυσικές / βιολογικές λύσεις αξιοποιώντας τη θεραπευτική δύναμη της φύσης και της μέλισσας, με στόχο την πρόληψη και συνολική βελτίωση της υγείας.

– Fivetwenty – Επιλέγει τα πιο εκλεκτά προϊόντα της ελληνικής γης και μετατρέπει τη γεύση σε ολοκληρωμένη εμπειρία! Η Fivetwenty συνεργάζεται με επιλεγμένους μικρούς παραγωγούς προσφέροντας αγνά αγροτικά προϊόντα περιορισμένης παραγωγής με μοναδική γεύση.

– Fruit Stories Edessa – Premium προϊόντα από παραδοσιακές συνταγές 200 ετών, με έμφαση στο πετμέζι από σύκο και το σιρόπι από κεράσι, φτιαγμένα με φρέσκα φρούτα από τα ορεινά χωριά της Έδεσσας, με ελάχιστη ή καθόλου προσθήκη ζάχαρης.

– Growie – Η αυτοματοποιημένη συσκευή ανάπτυξης αρωματικών φυτών και βοτάνων, πρωτοποριακής τεχνολογίας, που φέρνει τη φύση και το στυλ σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, όπως τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, καθώς και τα σπίτια.

– Liofyllo – Ένα φιλικό προς το περιβάλλον, καινοτόμο υλικό, από τα αναξιοποίητα φύλλα ελιάς για την κατασκευή ειδών διακόσμησης, μόδας και τέχνης, καθώς και ανθεκτικών πάνελ με εφαρμογή σε ένα μεγάλο εύρος προϊόντων, από τη συσκευασία έως το interior design.

– Peace by Peas – Ζυμούμενα τρόφιμα που συνδυάζουν φυσικές τεχνικές επεξεργασίας με τοπικά βιολογικά συστατικά για τη δημιουργία μοναδικών προϊόντων, από υποκατάστατα κρέατος και καρυκεύματα, έως σάλτσες και γλυκά χωρίς ζάχαρη. “Το υγιεινό φαγητό είναι επιτέλους συναρπαστικό!”

To διεθνές πάνελ κριτών που θα αναδείξουν τους νικητές του φετινού διαγωνισμού TheSqueeze είναι οι:

– Alphons van Broekhoven, Director at Reggeborgh

– Amu Fowler, Managing Director at ViveDC

– Arjan de Jong, Specialist Lead Data & Analytics at Vattenfall

– Μαρίσα Αντωνοπούλου, Business Development Manager του Action Finance Initiative

Στην παρουσίαση της εκδήλωσης θα βρίσκεται ο Ολλανδός δημοσιογράφος Τεχνολογίας και Καινοτομίας, και startup μέντορας με έδρα το Τελ Αβίβ, Jan Franke.

Ο διαγωνισμός συν-διοργανώνται από την Πρεσβεία της Ολλανδίας και την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και αποτελεί επίσημη εκδήλωση “Road to GES”, στο πλαίσιο της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Ολλανδίας και των Η.Π.Α. για τη διοργάνωση του Global Entrepreneurship Summit  που θα πραγματοποιηθεί στη Χάγη, 4-5 Ιουνίου 2019.