To EIT Food στη διεθνή έκθεση τροφίμων Detrop 2023 στη Θεσσαλονίκη

    Από: Startup Team

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας-Τομέας Τροφίμων (ΕΙΤ Food) στηρίζει τη μεγάλη διοργάνωση της DETROP 2023 και θα συμμετέχει ενεργά στην έκθεση από τις 18 έως και τις 20 Φεβρουαρίου, στο  Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ HELEXPO.

Υψηλόβαθμα στελέχη από το EIT Food θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις και θα πραγματοποιήσουν ομιλίες στην έκθεση το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ώστε να αναδείξουν τον πολυεπίπεδο ρόλο του ΕΙΤ στην ανάπτυξη και υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα παρουσιαστούν τα προγράμματα που θα υλοποιήσει το EIT Food για το έτος 2023, καθώς και ευκαιρίες συνεργειών για το ευρωπαϊκό οικοσύστημα.

Επιπλέον, startups από το δίκτυο του EIT Food Hub Greece και των Industry Disruptors Game Changers (IDGC), θα προβάλλουν  τις πρωτοποριακές τους λύσεις στον τομέα της αγροδιατροφής και των τροφίμων. Μεταξύ άλλων, στην έκθεση θα λάβουν μέρος οι εταιρείες Airbots, Oliveex, Inagros, HamSystems, Cold Brew, Foodoxys και Track4Value.

«Η επιλογή του ΕΙΤ Food να λάβει δυναμικά μέρος στη Detrop 2023 συμβάλλει στην εξωστρέφεια της ελληνικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας, καθώς επίσης και στην ενδυνάμωση συνεργειών και πρωτοβουλιών, δημιουργώντας αλυσίδα αξίας για την κοινωνία και την οικονομία από την παραγωγή και προώθηση της καινοτομίας. Η έκθεση θα αναδείξει τις τάσεις της καινοτομίας στον τομέα των τροφίμων στη χώρα μας και τις ευκαιρίες βελτίωσης και συνεργασίας για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις εταιρείες», δήλωσε ο Μιχάλης Στάγκος, συνιδρυτής των Industry Disruptors Game Changers και Εκπρόσωπος του EIT Food Hub στην Ελλάδα.