Το Hellenic Biocluster Forum έρχεται για 3η συνεχή χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Από: Startup Team

Το Forum διοργανώνεται από το HBio και υποστηρίζεται από τους φορείς EuropaBio, CEBR, Elevate Greece και Enterprise Greece.

Το 3o HBio Forum 2023 πραγματοποιείται στις 15-17 Ιουνίου 2023, με στόχο να αναδείξει τις επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των βιοεπιστημών και να συμβάλλει στη δικτύωση εγχώριων και διεθνών φορέων, επιχειρήσεων και ερευνητικών ομάδων. Το Forum, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο της βιοφαρμακευτικής και βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα, επιστρέφει με κεντρικό του θέμα την «Ανατρεπτική Καινοτομία» (disruptive innovation) και με συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων εισηγητών, εκπροσώπων φορέων και επιχειρήσεων καθώς και διεθνών επενδυτών.

Με 4 θεματικές και περισσότερες από 20 ομιλίες, πρωτοπόροι στο χώρο της Υγείας και των Βιοεπιστημών θα μιλήσουν για τις βέλτιστες πρακτικές εμπορικής αξιοποίησης καινοτόμων ιδεών, τον ρόλο της κλινικής έρευνας στην ενίσχυση της ανατρεπτικής καινοτομίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που εντοπίζονται στον κλάδο. Επίσης, στο συνέδριο καινοτόμες επιχειρήσεις και μέλη του Hbio θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, να παρουσιάσουν επιχειρηματικές προτάσεις και σχέδια και να συμμετάσχουν σε B2B συναντήσεις με σκοπό την επίτευξη επιχειρηματικών συνεργασιών.

Το Forum διοργανώνεται από το HBio, το μεγαλύτερο Cluster Υγείας και Βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα. Με περισσότερα από 80 μέλη από το χώρο των επιχειρήσεων και της έρευνας, το ΗBio  δημιουργεί συνθήκες που μετατρέπουν την καινοτομία σε πραγματικές λύσεις για την υγεία.

Η Πρόεδρος του HBio, Ιωάννα Ι. Κούκλη, δήλωσε: Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε ευκαιρίες δικτύωσης και εξωστρέφειας για τις νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τομέα των βιοπιστημών, καθώς έτσι τις βοηθάμε να αναπτύξουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, να συμμετάσχουν σε συνεργατικά έργα και να διεκδικήσουν χρηματοδότηση. Είμαστε υπερήφανοι που το HBio Forum καθιερώθηκε ως θεσμός για τον κλάδο μας και σηματοδοτεί την προσπάθεια μας να καταστήσουμε την Ελλάδα αναδυόμενη δύναμη στην Ευρώπη, στον τομέα της βιοφαρμακευτικής και βιοτεχνολογίας.»  

Το Forum τελεί από την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ), του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ», του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), της Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, του «Innovative Greeks», του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μεταβείτε εδώ