Το ΙνΑνΕπ στο Διεθνές Συνέδριο του έργου RESTART 4.0

    Από: Startup Team

Νωρίτερα τον Οκτώβριο, πραγματοποιήθηκε στην Πάντοβα της Ιταλίας το τελικό διεθνές συνέδριο του ευρωπαϊκού έργου “RESTART 4.0- Digital Training Toolbox to FosteR EU‘S IndusTry 4.0 RevoluTion ”.

Το διετές αυτό έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017, έχοντας ως σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του βιομηχανικού τομέα και των ιδρυμάτων επαγγελματικής κατάρτισης προκειμένου να βελτιωθεί η σχέση μεταξύ της ζήτησης και της προσφοράς των 4.0 δεξιοτήτων μετά τις βιομηχανικές και τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Το Συνέδριο, το οποίο έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικής Κατάρτισης (European VET WEEK) και αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων του DIGITAL MEET 2019, επέτρεψε ανταλλαγή απόψεων των ομιλητών σε διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το σύνολο των παραδοτέων και των δραστηριοτήτων των ετέρων του έργου μεταξύ των οποίων και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας με έδρα του την πόλη της Λάρισας.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια πολύτιμη ευκαιρία να συζητηθεί και να αναδειχθεί η κατάσταση της ψηφιοποίησης (digitization) στην Ευρώπη. Η διετής αυτή συνεργασία επέτρεψε να προσδιοριστούν οι δεξιότητες που απαιτεί η βιομηχανία 4.0 ώστε στη συνέχεια να αναπτυχθεί ένα σύνολο εκπαιδευτικών εργαλείων το οποίο να επιτρέπει την αποτελεσματική πιστοποίηση του προσωπικού στον βιομηχανικό τομέα 4.0