Το lnternet Governance Greece επιστρέφει!

    Από: Startup Team

Πάρε τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου στα Χέρια σου, οι εγγραφές άνοιξαν για τις 5 & 6 Νοεμβρίου 2022.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου Ελλάδος (lnternet Governance Forum Greece — IGF Greece) επιστρέφει και υποδέχεται όλους όσοι θέλουν να μάθουν τι σημαίνει διαδίκτυο, ποιοι μηχανισμοί βρίσκονται πίσω από την εύρυθμη λειτουργία του και τι ακριβώς προϋποθέτει η διακυβέρνησή του.

Για δύο ημέρες, στις 5 και ό Νοεμβρίου 2022, το OTEAcademy θα γεμίσει με μία σειρά από καινοτόμες ομιλίες, ερευνητικά σχέδια, συζητήσεις και προτάσεις, προτείνοντας λύσεις και πολιτικές για μερικές από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις της εποχής μας. Το IGF Greece 2022 θα συγκεντρώσει αναγνωρισμένους εκπροσώπους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της ακαδημαϊκής και τεχνικής κοινότητας και της Κοινωνίας των Πολιτών και θα αναλύσει τις πολλαπλές πτυχές του «Decentralization of Power» (Αποκεντροποίηση της Δύναμης), εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο αναδιαμορφώνουν πτυχές της πολιτικής, της οικονομίας και της ζωής των πολιτών στο πλαίσιο αποκεντροποίησης υπαρχουσών δομών διακυβέρνησης.

Στην εκδήλωση, που θα είναι με ελεύθερη είσοδο και περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων, αλλά και διαδικτυακά, θα φιλοξενηθούν τέσσερεις υποθεματικές: Η Δύναμη ως Ενέργεια, Η Δύναμη ως Διακυβέρνηση, Η Οικονομική Δύναμη, Η Πληροφορία ως Δύναμη, οι οποίες θα αναλυθούν σε πάνελ και παρουσιάσεις από αναγνωρισμένους ομιλητές και ομιλήτριες με πολυετή εμπειρία στους επιμέρους τομείς.

Το lnternet Governance Forum αποτελεί την ελληνική πρωτοβουλία στα πλαίσια του δικτύου IGF των Ηνωμένων Εθνών, και επικεντρώνεται στη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου σχετικά με την Διακυβέρνηση του Διαδικτύου στην Ελλάδα. O στόχος του είναι η συμμετοχή εμπειρογνωμόνων, πολιτών, εκπροσώπων της κυβέρνησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε μια πολυδιάστατη και διεπιστημονική συζήτηση σχετικά με τη Διαδικτυακή Διακυβέρνηση, όπου η ατζέντα, η διαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα θα προέλθουν από την ίδια την κοινότητα, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες.

Το lnternet Governance Forum Greece 2022 διοργανώνεται από το Ινστιτούτο για το Ίντερνετ και τη Δίκαιη Κοινωνία και δρα υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εξασφαλίστε άμεσα τη θέση σας στο συνέδριο και γίνετε κι εσείς κομμάτι της μεγάλης κοινότητας του lnternet Governance στην Ελλάδα. Μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του IGF Greece 2022.

Μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το συνέδριο στα κοινωνικά του δίκτυα για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα.