Women On Top: Ισότιμη ένταξη των δύο φύλων στην επιχειρηματική δραστηριότητα

    Από: Startup Team

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23/2, στο χώρο του HIGGS, η επιμορφωτική ημερίδα «Women On Top in Business: Ισότητα στην πράξη» που διοργάνωσε το Women On Top, μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία.

Στην ημερίδα, πάνω από 50 γυναίκες και άντρες από διαφορετικά επαγγελματικά πεδία, δούλεψαν από κοινού μέσα σε ειδικά σχεδιασμένες ομάδες εργασίας και κατέληξαν σε συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις με στόχο την εισαγωγή, σε εταιρείες και οργανισμούς, πολιτικών και εργαλείων με στόχο την ισότιμη ένταξη και των δύο φύλων σε όλες τις βαθμίδες της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Όλες και όλοι ενεπλάκησαν από την αρχή ενεργά στη διαδικασία διατύπωσης των προβλημάτων γύρω από την έμφυλη ισότητα και συνέβαλαν πολύ ενεργά στην εξεύρεση και παρουσίαση των κατάλληλων λύσεων -εξέφρασαν, μάλιστα, την ικανοποίησή τους τοσο από τον πρακτικό και διαδραστικό χαρακτήρα της διαδικασίας, όσο και από το συνολικά υψηλό επίπεδο του κοινού με το οποίο συνεργάστηκαν.

Συγκεκριμένα, ασχολήθηκαν με θέματα που καλύπτουν όλο το φάσμα από τις ασυνείδητες έμφυλες προκαταλήψεις και τις πολιτικές προσλήψεων, μέχρι την πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης και τις πολιτικές συμφιλίωσης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, και συγκέντρωσαν τις προτάσεις στους σε παρουσιάσεις που υποστήριξαν, στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, μπροστά στο κοινό.

Κλείνοντας την ημερίδα, η Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του Women On Top, παρουσίασε τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει ο οργανισμός για την προώθηση της έμφυλης ισότητας στις επιχειρήσεις, τα οποία περιλαμβάνουν:

  1. τη συγκέντρωση των συμπερασμάτων της ημερίδας σε ένα εύχρηστο ebook, που θα διαμοιραστεί σε δημοσιογράφους, στελέχη επιχειρήσεων και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής
  2. τη διοργάνωση περιοδικών Equality & Diversity Camps που θα καταρτίζουν στελέχη επιχειρήσεων στις πιο σύγχρονες μεθόδους και εργαλεία για την προώθηση της ισότητας στους κόλπους μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού
  3. τη συνεχιζόμενη συνεργασία με επιχειρήσεις και φορείς που επενδύουν ουσιαστικά στην ισότητα και την ποικιλομορφία του ανθρώπινου δυναμικού τους, ως προοδευτικοί και υπεύθυνοι εργοδότες

Προέτρεψε επίσης τις και τους συμμετέχουσες/οντες να μεταφέρουν τις γνώσεις και την έμπνευση που άντλησαν από τη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών στο πλαίσιο της Ημερίδας και να τα κάνουν σταδιακά πράξη μέσα στο εργασιακό περιβάλλον που ήδη δραστηριοποιούνται.

Η ημερίδα έκλεισε με networking και ελαφρύ γεύμα με τις ξεχωριστές γεύσης του Μελίαρτου. Στη διάρκειά της, παιδιά των συμμετεχόντων απασχολήθηκαν δημιουργικά σε ξεχωριστό χώρο για όσο διάστημα οι γονείς τους παρακολουθούσαν την εκδήλωση.