Ξεκινούν οι ελληνικοί προκριματικοί για το European Cyber Security Challenge 2023

    Από: Startup Team

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ελλάδας, για 8η συνεχή χρονιά, στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2023 (ECSC23) διοργανώνονται online στις 1 και 2 Απριλίου οι προκριματικοί για τη στελέχωση της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας από τις 24 έως τις 27 Οκτωβρίου, στο Χαμάρ της Νορβηγίας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας ENISA (European Union Agency for Cybersecurity). Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς με επικεφαλής τον καθηγητή, Χρήστο Ξενάκη, είναι υπεύθυνο για την ελληνική συμμετοχή, ενώ έμπρακτη είναι η υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η φετινή ομάδα θα σχηματιστεί με την ολοκλήρωση των προκριματικών γύρων καθώς μιας σειράς από διαγωνιστικές διαδικασίες που θα ξεκινήσουν την  1 Απριλίου. Νέοι και νέες, ηλικίας 15-25 ετών, με ελληνική υπηκοότητα θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μία θέση στην ομάδα. Η διαδικασία επιλογής θα χωριστεί σε δύο τμήματα. Το πρώτο αφορά Junior μέλη, με ηλικία 15-20 ετών, ενώ το δεύτερο Senior, 21-25 ετών. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τη φόρμα συμμετοχής τους μέσω του ECSC Greece.

Οι 10 πρώτοι κάθε προκριματικού γύρου θα περάσουν στη δεύτερη φάση, η οποία θα διεξαχθεί online στις 8 Απριλίου. Σε αυτό το στάδιο, οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν σε ένα Attack and Defense Capture The Flag (CTF) Challenge, προκειμένου να ενταχθούν στην ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό στη Νορβηγία.

Η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας, τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στον διαγωνισμό και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει στις πολύ υψηλές απαιτήσεις της διαγωνιστικής διαδικασίας, αντιμετωπίζοντας επάξια, τεχνολογικά προηγμένες χώρες.

Η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας στηρίζεται ενεργά από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και ένα σύνολο χορηγών. Αναλυτικότερα, από τους Diamond Sponsors: Deloitte, Ubitech, Uni Systems, Gold Sponsors: Algo Systems, Neurosoft, Trend Micro και Supporters: Be Wise, Cromar, NSS, Pylones Hellas. Η πλατφόρμα εκπαίδευσης Κυβερνοασφάλειας σχεδιάστηκε από το Hack The Box.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την εθνική ομάδα Κυβερνοασφάλειας και τις δράσεις της  μέσω του ιστότοπου www.ecsc.gr