Εξαγορών και συγχωνεύσεων: Deals 70 δισ. δολαρίων μέσα σε ένα 24ωρο

    Από: Startup Team
49572474 - business people shaking hands

Με συμφωνίες αξίας άνω των 70 δισ. δολαρίων ξεκίνησε η εβδομάδα, με οδηγό την εξαγορά της TD Ameritrade από την Charles Schwab αξίας 26 δισ. δολαρίων. H συγχώνευση των δύο εισηγμένων επενδυτικών εταιρειών θα δημιουργήσει μία τεράστια επιχείρηση με assets πελατών πάνω από 5 τρισ. δολάρια, 3,8 τρισ. δολάρια από τη Schwab και 1,3 τρισ. δολάρια από την TD Ameritrade. Η συμφωνία θα δημιουργήσει έναν «Γολιάθ στη Διαχείριση Πλούτου», τόνισε Mike Mayo, ανώτερος αναλυτής της Wells Fargo, σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες. Η συναλλαγή θα γίνει με μετοχές, αξίας περίπου 26 δισ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες τη Δευτέρα.

Ακολούθησε η συμφωνία 16,2 δισ. δολαρίων της LVMH για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας κοσμημάτων Tiffany. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά που έχει κάνει μέχρι σήμερα η εταιρεία κατασκευής ειδών πολυτελείας. Η συμφωνία θα δώσει ώθηση στο μικρότερο τμήμα δραστηριοποίησης της LVMH, αυτό των κοσμημάτων και ρολογιών.

Στο «χορό» των συμφωνιών που έστειλαν τον MSCI World σε ιστορικό υψηλό και η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis όπως και η ιαπωνική Mitsubishi.

«Η πρόσφατη έκρηξη συγχωνεύσεων και εξαγορών αντανακλά μία αδιαμφισβήτητη οικονομική αισιοδοξία», δήλωσε ο Brock Silvers, διευθυντικό στέλεχος της Adamas Asset Management στο Χονγκ Κονγκ. «Οι ΗΠΑ απολαμβάνουν και χαμηλό πληθωρισμό και χαμηλή ανεργία, ενώ οι εμπορικές συνομιλίες (ΗΠΑ-Κίνας) φαίνεται να φτάνουν σε μία αρχική συμφωνία».

Πηγή: fortunegreece.com