Έξι Ελληνικές Πράσινες Νεοφυείς Επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν στο Demo Day – STARTUP GREECE SPRING 2024

    Από: Startup Team
STARTUP GREECE SPRING 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το startup pitch event με τίτλο “Demo Day – STARTUP GREECE SPRING 2024” που διοργανώθηκε από το Startup Greece με την υποστήριξη του Τεχνικού  Επιμελητηρίου Ελλάδος, Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Κρήτης, Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 16:00, και διεξήχθει διαδικτυακά στα ελληνικά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν πρωτοπόρες ιδέες από startups του πρόγραμμα Bifros και έγιναν συζητήσεις για την εφαρμογή βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών. Επίσης, υπήρξε ευκαιρία για δικτύωση με άλλους επαγγελματίες του κλάδου.

Οι startups που συμμετείχαν ήταν:

  • Efficious: Το EFFICIOUS είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής πόρων που προορίζεται για εταιρείες που επιθυμούν να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία πετυχαίνοντας παράλληλα τους περιβαλλοντικούς τους στόχους, ανταλλάσσοντας αχρησιμοποίητους ή ανεπαρκώς χρησιμοποιούμενους πόρους και προϊόντα  ακολουθώντας το πνεύμα της κυκλικής οικονομίας και της οικονομίας διαμοιρασμού.
  • Apollo GS: Η Apollo Green Solutions αναπτύσσει ένα ευφυές Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας με δεδομένα αιχμής, μοντέλα βαθιάς μάθησης για διαλειτουργικότητα και ένα πλέγμα δικτύου.
  • The Sarm Project: Το Sarm Project αναπτύσσει μηχανικές συσκευές για τις βιομηχανίες ενέργειας και πρόωσης, οι οποίες αντιμετωπίζουν υψηλές απαιτήσεις ενέργειας και κόστους ενώ ενισχύουν την ισχύ και την απόδοση πολύ πέρα ​​από τη σημερινή τεχνολογία.
  • Turn It Green: Το Turn It Green είναι η ενιαία πλατφόρμα για την κλιματική παιδεία, με στόχο να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές, τους επαγγελματίες και τους οργανισμούς μέσω εξατομικευμένων και παιχνιδιοποιημένων εκπαιδευτικών προκλήσεων, εργαστηρίων και συμβουλών!
  • Dimitra Papadopoulou Environmental Energy Solutions and More: Το S Luxury Capsule είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν πολυτελείας της EES που καλύπτει πολλαπλές ανάγκες λαμβάνοντας υπόψη το περιβάλλον και έχοντας ως γνώμονα την αειφορία.
  • Nature Above: Η Nature Above προσφέρει λύσεις για τα φυτεμένα δώματα, τους κάθετους κήπους και ολοκληρωμένες προτάσεις για landscape design.

Χαιρετισμό απονέμαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης οι οποίοι ήταμ ο Θάνος Παράσχος, Startup Greece, η Anne-Sophie Therese Mikhos, Innovation Norway και εκπρόσωποι από τα παραρτήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Αριστοτέλης Τσόρμπας.

Λίγα λόγια για Bifrost

Το Bifrost είναι το πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη International Development Norway, χρηματοδοτούμενο από την Ισλανδία, το Λιχνενσταιν και τη Νορβηγία μέσω του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαικού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) για την περίοδο 2014-2021, στο πλαίσιο του Προγράμματος ”Business Innovation Greece”. Αυτό το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να ενδυναμώσει τις startups να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις εκμεταλλευόμενες την τεχνολογία και καινοτόμες λύσεις σε συνάφεια με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και το Σχέδιο Ανάκαμψης για την Ευρώπη. Μέσα από μια σειρά εργαστηρίων, συνεδριών μεντορίας και πολύτιμων πόρων, το έργο είχε ως στόχο να εξοπλίσει τις ελληνικές startups και τους επιχειρηματίες με τα απαραίτητα εργαλεία και γνώσεις για να ευδοκιμήσουν χτίζοντας ένα βιώσιμο διασυνοριακό οικοσύστημα μεταξύ Ελλάδας και Νορβηγίας.

Λίγα λόγια για Startup Greece

Το Startup Greece είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ενημερώνει, εκπαιδεύει και υποστηρίζει άτομα για να μετατρέψουν τις ιδέες της σε επιχειρήσεις με κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο. Όραμα του οργανισμού, είναι η δημιουργία τοπικών κοιτίδων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, που θα αποτελούν μέρος έμπνευσης και υποστήριξης των ατόμων, αποβλέποντας σε κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη από την Ελλάδα για όλο τον κόσμο.

Μέχρι σήμερα, ο οργανισμός έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις με συμμετοχή 1.000.000+ ατόμων, σε 10 πόλεις στην Ελλάδα, με το δίκτυο των εθελοντών να ξεπερνάει τους 200. Ο οργανισμός έχει προσφέρει πρακτική άσκηση σε πάνω από 40 νέους από όλο τον κόσμο.Οι υποστηριζόμενες Startups έχουν αντλήσει χρηματοδοτήσεις που συνολικά ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ, δημιουργώντας έτσι πάνω από 100 νέες θέσεις εργασίας. Πρόσφατα μια από τις εταιρίες που είχαν υποστηριχθεί πουλήθηκε έναντι 70 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Τέλος, Ο οργανισμός είναι πιστοποιημένος ώς θερμοκοιτίδα στο μητρώο του Υπουργείου Ανάπτυξης.