Huawei: Bonus 286 εκατ. δολαρίων στους εργαζόμενούς της για τη «μάχη» κατά των αμερικανικών κυρώσεων

    Από: Startup Team

Ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Huawei Technologies ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφέρει 2 δισ. γουάν (286 εκατ. δολάρια) σε μετρητά ως ανταμοιβή στο προσωπικό του που τον βοήθησε να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ κατέταξαν την εταιρία σε «μαύρη λίστα» σε ό,τι αφορά το εμπόριο.

Η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να βρει εναλλακτικές λύσεις για τα αμερικανικά εξαρτήματα αφού οι ΗΠΑ σχεδόν της απαγόρευσαν τον Μάιο να έχει συναλλαγές με αμερικανικές εταιρείες, δυσχεραίνοντας τη δυνατότητά της να προμηθεύεται σημαντικά εξαρτήματα.

Τα μετρητά είναι μια ένδειξη της αναγνώρισης της δουλειάς που έχει γίνει απέναντι στις πιέσεις των ΗΠΑ, ανέφερε το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Huawei σε σημείωμα προς το προσωπικό το οποίο είδε το Reuters. Επίσης αυτό τον μήνα θα διπλασιάσει τον μισθό σχεδόν για το σύνολο των 190.000 υπαλλήλων της, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρίας. Η ανταμοιβή σε μετρητά είναι πιθανόν να δοθεί στις ομάδες έρευνας και ανάπτυξης και σε αυτούς που εργάζονται για να επανακαθορίσουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες της εταιρείας μακριά από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου της Huawei έγιναν αρχικά γνωστές σε σημερινό δημοσίευμα της South China Morning Post.

Πολλοί στην αμερικανική κυβέρνηση πιστεύουν ότι ο εξοπλισμός της Huawei, ιδιαίτερα τα δίκτυα 5G, δημιουργούν κίνδυνο για την ασφάλεια, λόγω της στενών σχέσεων που φέρεται να έχει η εταιρεία με την κινεζική κυβέρνηση. Η Huawei έχει αρνηθεί ότι η κινεζική κυβέρνηση διαδραματίζει κάποιο ρόλο στη λειτουργία της.

Αν και κάποια μέτρα που αφορούν τον αμερικανικό αποκλεισμό έχουν ανασταλεί, η Huawei προσπαθεί να βρει εναλλακτικές αφού βίωσε τις σοβαρές επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων στη κινεζική εταιρία ZTE Corp στις αρχές του 2017. Η εταιρεία είναι επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία κατασκευής smartphones και η αύξηση στις πωλήσεις συσκευών τη βοήθησε να καταγράψει αύξηση 27% στα έσοδα τρίτου τριμήνου τον περασμένο μήνα.

Πηγή: fortunegreece.com