Η ACCA και ο Διεθνής Οργανισμός Baccalaureate (IBO) υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας

    Από: Startup Team
  • Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MOU) για τη δημιουργία ολοκληρωμένου προγράμματος σπουδών, για τους μαθητές του IBO με στόχο την επαγγελματική σταδιοδρομία τους στον κλάδο της λογιστικής
  • Οι φοιτητές του IBO μπορούν να ξεκινήσουν μέσω του IBCP με το ACCA’s Diploma in Accounting and Business (DIAB) Regulated Qualifications Framework (RQF) Επίπεδο 4.
  • Οι συμμετέχοντες του IBCP θα λάβουν εξαίρεση από τις γραπτές εργασίες Εφαρμοσμένης Πρακτικής της ACCA σε τρεις ενότητες: Business and Technology, Financial Accounting και Management Accounting, μαζί με την ενότητα Foundations in Professionalism (FiP) της ACCA

Η ACCA  (Ένωση Ορκωτών Εγκεκριμένων Λογιστών) Ελλάδας  και ο Διεθνής Οργανισμός Baccalaureate (IBO) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) για τη δημιουργία ολοκληρωμένου προγράμματος σπουδών, για τους μαθητές του IBO με στόχο την επαγγελματική σταδιοδρομία τους στον κλάδο της λογιστικής.

Ο Pulkit Abrol, Director του ASEAN ANZ της ACCA και ο Haif Bannayan, Global Director, Βusiness Development του IBO υπέγραψαν συμφωνία που προβλέπει τη δημιουργία ενός Διεθνούς Προγράμματος Καριέρας Baccalaureate (IBCP) στην ACCA. Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές του IBO που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν μία επαγγελματική σταδιοδρομία πιο γρήγορα στον τομέα της λογιστικής και των χρηματοοικονομικών μπορούν να ξεκινήσουν μέσω του IBCP με το ACCA’s Diploma in Accounting and Business (DIAB) Regulated Qualifications Framework (RQF) Επίπεδο 4.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα δημιουργήσει ευκαιρίες για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν το επάγγελμα του λογιστή, ενώ παράλληλα ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση του ACCA για την Ποιοτική Εκπαίδευση του ΟΗΕ SDG 4, μία από τις εννέα δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ένωση να επιτύχει μέχρι το 2030.

Ο Pulkit Abrol δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράφουμε αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας με τον IBO, καθώς εκτιμούμε ότι θα αποτελέσει μία ιδιαίτερα επικερδής συνεργασία. Η ACCA και ο IBO μοιράζονται παρόμοιες αξίες και όραμα, με την αύξηση της πρόσβασης των νέων στην εκπαίδευση να αποτελεί βασική επιδίωξη και των δύο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών αγκαλιάζει τις αξίες της ένταξης, της ακεραιότητας και της καινοτομίας, προσφέροντας στους φοιτητές όλα τα εφόδια που χρειάζονται, ώστε να καταφέρουν να γίνουν μέλη της ACCA στο μέλλον. Πρόκειται για ένα μοναδικό πρόγραμμα για όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει όλα τα απαραίτητα προσόντα ενός επαγγελματία λογιστή.»

Ο Haif Bannayan πρόσθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τον ACCA εξασφαλίζοντας την πρόσβαση των φοιτητών σε υψηλής ποιότητας λογιστικές και επιχειρηματικές πρακτικές. Το CP συνδυάζει την ακαδημαϊκή μελέτη με εξειδικευμένα μαθήματα από κορυφαίους επαγγελματικούς φορείς και ιδρύματα, που επιτρέπουν στους φοιτητές να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να επιδιώξουν τους επαγγελματικούς τους στόχους. Παράλληλα, οι φοιτητές εκπαιδεύονται στις έννοιες της εμπιστοσύνης, της κοινωνικής ευθύνης και της υψηλής αίσθησης του σκοπού- στοιχεία που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός σύγχρονου προγράμματος σπουδών.

Το DIAB της ACCA καλύπτει ένα μεγάλο εύρος επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης, παράλληλα με τα βασικά μαθήματα χρηματοοικονομικής και διοικητικής λογιστικής.

Το Diploma θέτει επίσης την δομή για πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, τεχνολογικές, περιβαλλοντικές, νομικές  και ηθικές περιστάσεις καθώς και άλλες βασικές ικανότητες,  αντανακλώντας τους επτά επαγγελματικούς συντελεστές της ACCA που είναι απαραίτητοι για τους επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα. Όπως τεχνικές και ηθικές ικανότητες, εμπειρία, ευφυΐα, δημιουργικότητα, ψηφιακή, συναισθηματική νοημοσύνη και όραμα.

 

Όσοι επιλέξουν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στην ACCA μέσω του IBCP:

  • Θα λάβουν εξαίρεση από τις γραπτές εργασίες Εφαρμοσμένης Πρακτικής της ACCA σε τρεις ενότητες: Business and Technology, Financial Accounting και Management Accounting, μαζί με την ενότητα Foundations in Professionalism (FiP) του ACCA, αφήνοντας μόνο 10 εργασίες για ολοκλήρωση της ACCA Qualification.
  • Θα έχουν την δυνατότητα να ακολουθήσουν το πρόγραμμα με τους δικούς τους ρυθμούς, με τριμηνιαίες εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων των κατ’ απαίτηση εξετάσεων μέσω υπολογιστή για το DIAB.
  • Θα εξειδικευτούν σε επιλεγμένους τομείς μέσω εκπόνησης εργασιών ACCA Strategic Professional Options, ενώ μπορούν να αποκτήσουν επιπλέον πιστοποιήσεις, όπως BSc in Applied Accounting από το Oxford Brookes University και MSc in Professional Accountancy από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.