Η ACCA υποδέχθηκε τα νέα μέλη του σε μια λαμπρή τελετή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Από: Startup Team
  • Ο Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) (Ένωση Ορκωτών Εγκεκριμένων Λογιστών) υποδέχθηκε σε μια τελετή με περισσότερους από 200 συμμετέχοντες τα νέα μέλη
  • Την τελετή χαιρέτησαν ως ομιλητές υψηλά στελέχη από τις μεγαλύτερες διεθνής ελεγκτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
  • Βράβευση μελλοντικών μελών για κορυφαία βαθμολογική επίδοση
  • Απονομή δύο υποτροφιών με πλήρη χρηματοδότηση και υποστήριξη από την Altium Training και την Global Training.

Η ACCA  (Ένωση Ορκωτών Εγκεκριμένων Λογιστών) Ελλάδας διοργάνωσε τελετή υποδοχής νέων μελών για να αναγνωρίσει και να καλωσορίσει τα νέα μέλη στην εκλεκτή οικογένειά της και να βραβεύσει τους φοιτητές με τις υψηλότερες βαθμολογίες στις εξετάσεις  της. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Τρίτη 29 Μαρτίου για να γιορτάσει την επιτυχία και τα επιτεύγματα των μελών της ACCA, τα οποία  απέκτησαν την ιδιότητα του μέλους μεταξύ των ετών 2020-2021.

Τα νέα μέλη αποτελούν μέρος της ζωντανής κοινότητας της  ACCA παγκοσμίως, η οποία πλέον αποτελείται από περισσότερα από 233.000 μέλη και 536.000 μελλοντικά μέλη σε 178 χώρες. Στην Ελλάδα η παρουσία του ACCA εξελίσσεται με σημαντικό ρυθμό με τα ήδη υπάρχοντα μέλη του να αυξάνονται συνεχώς, ξεπερνώντας σήμερα τα 3.500.

Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Πρόεδρο της ACCA Orla Collins. Η Πρόεδρος διαβεβαίωσε  τα νέα μέλη ότι ανεξάρτητα  από το πώς θα αλλάξει το τοπίο τα επόμενα χρόνια, η ACCA θα είναι εκεί  για να στηρίξει τα μέλη  μέσω των συνεχώς διευρυμένων  εκπαιδευτικών πόρων της, την πληθώρα θέσεων εργασίας, την καινοτόμο έρευνα  και  την πρόσβαση στο ευρύτερο και πιο ποικίλο επαγγελματικό λογιστικό δίκτυο στον κόσμο.

Ακολούθησε χαιρετισμός του κ. Abdul Goffar, Επικεφαλής της ACCA Δυτικής Ευρώπης, ο οποίος καλωσόρισε τους καλεσμένους στην οικογένεια μελών της ACCA που συνεχώς μεγαλώνει. Στην εκδήλωση επίσης μίλησαν, ο Χαρίλαος Αλαμάνος, Πρόεδρος του Σ.Ο.Ε.Λ. (Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών) καθώς και ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Αντιπρόεδρος Ε.Λ.Τ.Ε. (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων). Παρευρέθηκαν επίσης υψηλά στελέχη από τις σημαντικότερες ελεγκτικές εταιρίες παγκοσμίως, που βρίσκονται στο δίκτυο συνεργασίας του ACCA, όπως η Deloitte, KPMG, Ernst & Young, PwC, Grant Thornton, SOL CROWE και Mazars.

Μέσω της διοργάνωσης της εκδήλωσης ο ACCA θέλησε επίσης να ευχαριστήσει όλο το δίκτυο των μακροχρόνιων Εταίρων του στην Ελλάδα, που απαρτίζεται από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κλάδο της Ελεγκτικής και των Επιχειρήσεων. Η ένωση διαθέτει ένα υπερήφανο δίκτυο με περισσότερους από 7.000 εργοδότες παγκοσμίως με πολλούς να έχουν ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα.

Ο Abdul Goffar, Επικεφαλής Δυτικής Ευρώπης του ACCA, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στα νέα μέλη μας και στους αποφοίτους. Θα πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα περήφανοι καθώς έχουν προκριθεί ως μέλη της ACCA μέσα σε  δύσκολες συνθήκες και  χρειάστηκε  να προσαρμοστούν στις νέες πραγματικότητες πολύ γρήγορα καθώς παράλληλα αναλάμβαναν πολλές ευθύνες εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας που τους καλούσε να κάνουν αρκετούς συμβιβασμούς. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπροσώπους όλων των Εταιριών καθώς και των Ενώσεων ορκωτών λογιστών, που μας τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους. Είναι απόδειξη της σταθερής υποστήριξης και συνεργασίας που προσφέρουν όχι μόνο προς το έργο του ACCA αλλά κυρίως προς τους σπουδαστές και τα μέλη της, στο να οικοδομήσουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία εξειδικεύοντας τις επαγγελματικές γνώσεις τους.»

O Χαρίλαος Αλαμάνος, Πρόεδρος του Σ.Ο.Ε.Λ. (Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών), δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που παρευρέθηκα σε αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση του ACCA για το επάγγελμα και τους νέους επαγγελματίες που από σήμερα κοσμούν τον χώρο των χρηματοοικονομικών και του ελέγχου με τη δίψα τους για μάθηση και την τεράστια όρεξή τους για δουλειά. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους νέους συναδέλφους καλή σταδιοδρομία!»

Ο Ευάγγελος Αγγελίδης, CEΟ της Profile Software, δήλωσε: « Οι σύγχρονες αγορές χρειάζονται “business oriented financiers” σε ένα ευρύ φάσμα οικονομικών και επιχειρηματικών θεμάτων.Ένας ολοκληρωμένος επαγγελματίας οφείλει να κατανοεί την δυναμική των επιχειρήσεων και να επιδιωκει να κάνει την διαφορά με τις ενέργειές του. Βασική προϋπόθεση είναι να εξοπλίζεται με γνώση. Και αυτό ακριβώς προσφέρει η πιστοποίηση της ACCA, που αναγάγει τους επαγγελματίες στα στελέχη του μέλλοντος. Συγχαρητήρια σε όλα τα νέα μέλη!”

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή δύο πλήρων υποτροφιών ACCA σε δύο νικητές που επιλέχθηκαν μετά την εκδήλωση καριέρας & επαγγελματικού networking – για αποφοίτους ή τελειόφοιτους οικονομικών σπουδών- που είχε πραγματοποιήσει η Ένωση, το προηγούμενο διάστημα με επιτυχία. Οι νικητές θα λάβουν πλήρη χρηματοδότηση και υποστήριξη από την Altium Training και την Global Training.

Η εκδήλωση  διεξήχθη  σε υβριδική μορφή  με  τα μέλη και τους  καλεσμένους να έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ φυσικής και ψηφιακής παρουσίας.