Η αποχώρηση του CEO της GAP κλείνει άλλο ένα κεφάλαιο στην πολύπαθη ιστορία της εταιρείας

    Από: Startup Team

O Art Peck αποσύρεται από CEO της Gap, γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στην πολύπαθη ιστορία του λιανοπωλητή. Ο Peck θα εγκαταλείψει επίσης τη θέση του από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο Robert J. Fisher θα αντικαταστήσει τον Peck, με άμεση ισχύ, υπηρετώντας ως μεταβατικός πρόεδρος και CEO. Επιπρόσθετα, το συμβούλιο έχει ορίσει τον Bobby Martin, πρόεδρο της επιτροπής αποζημιώσεων, ως ανεξάρτητο μέλος.

“Εκ μέρους ολόκληρου του συμβουλίου, θέλω να ευχαριστήσω τον Art για τη μεγάλη του συνεισφορά στην Gap μέσα από μια διαδρομή διάρκειας σχεδόν 15 ετών στην εταιρεία”, αναφέρει ο Fischer σε δήλωσή του. “Υπό τον Art ως CEO, σημειώσαμε πρόοδο στο να επενδύουμε σε δυνατότητες που προμηνύουν θετικές εξελίξεις για το μέλλον, όπως η επέκταση της omnichannel εμπειρίας για τον πελάτη και η ενίσχυση των ψηφιακών μας δυνατοτήτων”.

Στη διάρκεια της θητείας του Peck, η εταιρεία ξεκίνησε την απόσχιση του brand Old Navy με στόχο να δημιουργήσει δύο εισηγμένες επιχειρήσεις κάποια στιγμή το 2020. Δεν δόθηκε εξήγηση για την αποχώρηση του Peck, ωστόσο η ανακοίνωση έγινε σε συνδυασμό με την ανακοίνωση των συγκρίσιμων πωλήσεων τρίτου τριμήνου που ήταν αρνητικές και για τα τρία σήματα της Gap:

Gap Global: -7% από -7% πέρυσι.

Banana Republic Global: -3% από +2% πέρυσι

Old Navy Global: -4% από +4% πέρυσι

Η Gap υποβάθμισε επίσης τις προβλέψεις της για τη χρήση 2019. Ο Peck υπηρέτησε ως CEO από το 2015.

Πηγή: capital.gr