Η Apple διαθέτει 2,5 δισ για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

    Από: Startup Team

Η Apple έκανε γνωστή την πρόθεση της να προχωρήσει σε πρόγραμμα οικονομικής υποστήριξης ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (2,2 δις. ευρώ) για την αντιμετώπιση του προβλήματος της στέγασης στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Καθώς τα ενοίκια και οι τιμές αγοράς ακίνητης περιουσίας έχουν εκτοξευθεί, σε μια στιγμή που το κόστος στέγασης είναι αντιστρόφως ανάλογο με το ρυθμό ανάπτυξης της πολιτείας, επαγγελματίες του κλάδου της παιδείας και της υγείας (δάσκαλοι, νοσοκόμοι κ.α.) αναγκάζονται να αφήσουν την περιοχή όπου εργάζονται και διαμένουν. Σχεδόν 30.000 εργαζόμενοι έφυγαν από την πόλη του Σαν Φρανσίσκο μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, με το ποσοστό ιδιόκτητης ακίνητης περιουσίας να βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας επταετίας.

«Προτού ο κόσμος μάθει τη Silicon Valley, και πολύ πριν φτάσουμε να κουβαλάμε την ίδια την τεχνολογία στην τσέπη μας, η Apple θεωρούσε σπίτι της την περιοχή της Καλιφόρνια. Νιώθουμε μια ιδιαίτερη ευθύνη για να διασφαλίσουμε πως η περιοχή αυτή θα παραμείνει ένα ζωντανό μέρος, όπου οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν, να κάνουν οικογένεια και να συνεισφέρουν στην κοινότητα» δήλωσε ο Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple.

Μάλιστα, ο CEO του τεχνολογικού κολοσσού τόνισε πως «η αγορά ακινήτων σε προσιτές τιμές συνεπάγεται σταθερότητα και αξιοπρέπεια ενώ παρέχει ευκαιρίες για το μέλλον. Όταν αυτά τα πράγματα γίνονται απρόσιτα για τους πολλούς, πρέπει να καταλάβουμε πως η πορεία αυτή είναι μη βιώσιμη και εμείς στην Apple δεσμευόμαστε να αποτελέσουμε κομμάτι της λύσης».

Η Apple σχεδίασε την πρωτοβουλία με στόχο την επιτάχυνση και επέκταση της κατασκευής κατοικιών, τη χρηματοδότηση μακροπρόθεσμων project τα οποία δεν θα ήταν εφικτά σε άλλη περίπτωση, την υποστήριξη της αγοράς πρώτης κατοικίας καθώς και την αντιμετώπιση του ζητήματος των άστεγων. Σε συνεργασία με τον Κυβερνήτη της Καλιφόρνια, την πολιτεία της Καλιφόρνια και τοπικούς οργανισμούς, η επένδυση της Apple, εκτός του ζητήματος της οικονομικής στέγασης, θα χρηματοδοτήσει έργα στη Silicon Valley και στην Bay Area του Σαν Φρανσίσκο.

«Η άνευ προηγουμένου δέσμευση για ακίνητα σε προσιτές τιμές από κοινού με τις στρατηγικές καινοτομίας που συνοδεύουν την πρωτοβουλία, αποδεικνύουν πως η Apple αντιμετωπίζει το ζήτημα με σοβαρότητα. Ελπίζω και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της» δήλωσε ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνια κ Gavin Newsom.

Πηγή: epixeiro.gr