Η Chiquita χορηγός των αγώνων «18ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος» και «15ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος»

    Από: Startup Team
chiquita

Στηρίζει τον υγιεινό τρόπο ζωής και ενισχύει την τοπική αθλητική κοινότητα

Η Chiquita, την Κυριακή 21 Απριλίου βρέθηκε στο πλευρό εκατοντάδων δρομέων, στηρίζοντας δυο ξεχωριστούς και ιδιαίτερα δημοφιλείς αγώνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τον «18ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος» και τον «15ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο».

Ο Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είναι ένας αγώνας δρόμου 42,195 χιλιομέτρων που ακολουθεί μια γραφική διαδρομή από την πόλη της Πέλλας, τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μέχρι την πόλη της Θεσσαλονίκης και είναι πλέον θεσμός για την Βόρεια Ελλάδα.  Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία.

Η διαδρομή του Μαραθωνίου είναι χαμηλής δυσκολίας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι οι μικρές υψομετρικές διακυμάνσεις και η μεγάλη ευθεία που την καθιστούν ιδανική για μεγάλα ρεκόρ. Ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά είναι η σταθερή ανατολική κατεύθυνση, ο μακρύς ευθύγραμμος δρόμος και οι περιορισμένες κατοικημένες περιοχές που διασχίζει μέχρι σχεδόν το 30ο χιλιόμετρο.

Από την άλλη, ο 15ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος διεξήχθη στον Φαληρικό Όρμο με αφετηρία το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο (ΠΟΛ.Α.Κ.) όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την διαδρομή του αγώνα, δίπλα στο κύμα, που διατρέχει το νότιο παραλιακό μέτωπο της Αθήνα. Η διαδρομή είναι έτσι σχεδιασμένη για να μπορούν οι δρομείς να θαυμάζουν τα ωραιότερα αξιοθέατα της παραλιακής ζώνης, όπως το Θωρηκτό Αβέρωφ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη Μαρίνα Φλοίσβου και τη Μαρίνα Αλίμου. Οι λαχταριστές μπανάνες Chiquita βρίσκονταν στη γραμμή εκκίνησης, καθώς επίσης και ανά 2,5 περίπου χιλιόμετρα κατά μήκος της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου.

Οι δρομείς και των δύο αγώνων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μπανάνες Chiquita, προκειμένου να αποκαταστήσουν άμεσα και υγιεινά τη χαμένη ενέργεια του οργανισμού τους. Οι μπανάνες Chiquita, αποτελούν πηγή καλίου φυτικών ινών και βιταμίνης Β6, είναι απαραίτητες στην άσκηση, και ειδικά κατά τη διάρκεια του τρεξίματος, αφού εξασφαλίζουν τη διατήρηση της ενέργειας και της υγείας των αθλητών.