Η δύναμη της εικόνας μας & των χρωμάτων στην πώληση

    Από: Startup Team

Νέο επεισόδιο (Νο 130) της εκπομπής Marketing in Practice παραγωγής του SBC

Η επαγγελματική εικόνα είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία μάρκετινγκ ενός σύγχρονου επαγγελματία. Μπορεί να ενισχύσει το κύρος ή αντίθετα να αποδυναμώσει όλα τα επιχειρήματα. Η επαγγελματική εικόνα πρέπει να εκπέμπει αυτοπεποίθηση και να ταιριάζει στο ύφος που θέλει να τονίσει ο επιχειρηματίας. Ένα από τα στοιχεία που μπορούν να ενισχύσουν την εικόνα μας είναι η κατάλληλη επιλογή χρωμάτων στα ρούχα και στις διάφορες επιλογές μας.

Στο νέο επεισόδιο της εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Image Consultant Μάγδα Καζόλη, συζητούν για την δύναμη της εικόνας μας & των χρωμάτων στην πώληση.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: Ποια είναι η πραγματική δύναμη των χρωμάτων; -Ποιους τομείς της καθημερινότητας αγγίζουν; – Ποιος ο ρόλος της 1ης εντύπωσης;- Πώς μπορούν τα σωστά χρώματα να κερδίσουν αυτά τα πρώτα 90; -Τι ορίζουμε ως επαγγελματική εικόνα;- Ποια είναι η ακαταμάχητη επαγγελματική εικόνα; – Για ποιους λόγους πρέπει οι σύγχρονοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να ασχοληθούν με την εικόνα τους; – Πως μπορεί το προσωπικό στυλ ενός επαγγελματία να εκπέμψει αυτοπεποίθηση; – Για ποιους λόγους η “χρωματική ψυχολογία” είναι σημαντική στο μάρκετινγκ; -Τι προσφέρει στην εικόνα ενός επαγγελματία, κυρίως σε πωλησιακό επίπεδο, ο σωστός συνδυασμός χρωμάτων και η αυθεντικότητα στην εικόνα; και πολλά άλλα.

Παράλληλα η Δικηγόρος -Διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια Μάρθα Μαρκάκη, μας εξηγεί στην πράξη την χρήση των χρωμάτων για την διαχείριση της δικής της επαγγελματικής εικόνας. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει το checklist της σωστής επαγγελματικής εικόνας.

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 130 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 5 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 21.30 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 10.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Σάββατο 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:30, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο 17.30 και Κυριακή 20.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή 17.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή 18.30, ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ (Δράμα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Σέρρες, Ξάνθη, Σαμοθράκη και Θάσο) κάθε Κυριακή και Πέμπτη 19.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα 23.00 και Παρασκευή 18.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή 20.30 και Κυριακή 13.00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 130 «Η δύναμη της εικόνας μας & των χρωμάτων στην πώληση» μπορείτε να το δείτε εδώ:  marketingconsultant.gr/i-dynami-tis-eikonas-mas-ton-chromaton-stin-polisi/