Η Φιλοσοφία στην επιχειρηματικότητα

    Από: Startup Team

Νέο επεισόδιο (Νο 123) της εκπομπής Marketing in Practice παραγωγής του SBC

Οι αρχές της Φιλοσοφίας των αρχαίων Ελλήνων μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ιδιώτες και επιχειρηματίας για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Στις επιχειρήσεις μπορεί να βελτιωθεί το επιχειρηματικό πνεύμα και η επιχειρηματική λειτουργία και παράλληλα να τοποθετηθούν σε μια ανανεωμένη βάση. Ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Πλούταρχος, ο Επίκτητος, ο Επίκουρος και πολλοί άλλοι εμπνέουν τους επιχειρηματίες και τους καθοδηγούν.

Στο νέο τηλεοπτικό επεισόδιο της εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την Leadership Coach,  Βαρβάρα Ασημακοπούλου συζητούν για το πως οι αρχές της Φιλοσοφίας μπορούν να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Πώς η Φιλοσοφία έχει πρακτικό αντίκτυπο; – Πώς συναντάμε καθημερινά την Φιλοσοφία στην επιχειρηματική ζωή μας; -Πώς η φιλοσοφία και αυτά που προσκομίζει στην μελέτη της ανθρώπινης εμπειρίας μπορούν να συμβάλει στην έννοια της Ηγεσίας; – Για ποιους λόγους οι Ηγέτες του αύριο έχουν ανάγκη την Φιλοσοφία; – Πως μπορεί η έμπνευση από τις Αρχές της Φιλοσοφίας μας οδηγήσει σε κέρδος με ηθικό περιεχόμενο; – Ποιες είναι οι αρχές του Στωικισμού που ταιριάζουν καλύτερα στην ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα; – Ποιες είναι οι κανονιστικές αρχές που μπορούν να διασφαλίσουν την λειτουργία μιας επιχείρησης με συνέπεια, αποδοτικότητα και ηθικές αξίες; και πολλά άλλα!

Παράλληλα ο Γιώργος Χατζηβάσιλας, Συγγραφέας & Personal Coach παρουσιάζει στην πράξη πως εφαρμόζει τις αρχές της Φιλοσοφίας στην επιχειρηματικότητα. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει τις 5 διαφορές ενός μάνατζερ & ενός Ηγέτη.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 120 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 5 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 21.30 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 10.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Σάββατο 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:30, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο 17.30 και Κυριακή 20.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή 17.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή 18.30, ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ (Δράμα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Σέρρες, Ξάνθη, Σαμοθράκη και Θάσο) κάθε Κυριακή και Πέμπτη 19.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα 23.00 και Παρασκευή 18.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή 20.30 και Κυριακή 13.00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 123 «Η Φιλοσοφία στην επιχειρηματικότητα» μπορείτε να το δείτε εδώ:  marketingconsultant.gr/h-filosofia-ston-epicheirimatiko-kosmo/