Η Freedom24 αυξάνει την απόδοση των αποταμιευτικών λογαριασμών. Επιτόκιο έως και 6,41% για καταθέσεις σε ευρώ

    Από: Startup Team
Freedom24

Η Freedom Finance Europe, συνεχίζοντας να βελτιώνει  τις υπηρεσίες της, ανακοινώνει νέους όρους για τη μακροχρόνια διατήρηση κεφαλαίων στην επενδυτική πλατφόρμα Freedom24. Οι επενδυτές με αποταμιευτικό λογαριασμό στην πλατφόρμα θα μπορούν να επιλέξουν μακροπρόθεσμα προγράμματα αποταμίευσης με κυμαινόμενα επιτόκια SOFR και EURIBOR. Έτσι, υπολογίζεται ότι το ετήσιο επιτόκιο θα διαμορφωθεί έως και 1,5 φορές υψηλότερο σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο για καταθέσεις σε ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ. Οι αλλαγές τέθηκαν σε ισχύ στις 8 Ιανουαρίου 2024.

Η προσθήκη των μακροπρόθεσμων προγραμμάτων αποταμίευσης ευνοεί και τα προγράμματα απλής αποταμίευσης, τους λογαριασμούς D, μέσω των οποίων οι επενδυτές θα λαμβάνουν πλέον τόκους που ισοδυναμούν με το κυμαινόμενο επιτόκιο SOFR για τις καταθέσεις τους σε δολάρια και τόκους που ισοδυναμούν με το επιτόκιο EURIBOR για τις καταθέσεις τους σε ευρώ. Στις 15 Ιανουαρίου, τα επιτόκια SOFR και EURIBOR έφτασαν το 5,31% και το 3,88% αντίστοιχα. Στο προηγούμενο διάστημα, ο λογαριασμός D προσέφερε στους επενδυτές απόδοση 3% ετησίως για καταθέσεις σε δολάρια και 2,5% για καταθέσεις σε ευρώ, ενώ οι τόκοι αποδίδονται καθημερινά.

Η απόδοση στα επιτόκια των μακροπρόθεσμων προγραμμάτων αποταμίευσης αυξήθηκε επίσης για καθορισμένη περίοδο 12 μηνών, αγγίζοντας αποδόσεις έως και 1,5 φορά υψηλότερες. Για τα προγράμματα διάρκειας 3 και 6 μηνών, για τον υπολογισμό των τόκων εφαρμόζεται συντελεστής 1,1 και 1,25 στο επιτόκιο SOFR και στο επιτόκιο EURIBOR αντίστοιχα. Επιπλέον, οι επενδυτές μακροπρόθεσμων αποταμιεύσεων κεφαλαίων άνω των 100.000 EUR/USD δικαιούνται επιπλέον μπόνους 0,4% έως 0,8% ετησίως ανάλογα με το νόμισμα και τη διάρκεια του προγράμματος. Έτσι, στις 15 Ιανουαρίου, η μέγιστη απόδοση του προγράμματος μακροπρόθεσμης αποταμίευσης κεφαλαίων της Freedom24, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, ήταν 8,76% για καταθέσεις σε δολάρια και 6,4% για καταθέσεις σε ευρώ. Μέχρι πρότινος, οι επενδυτές που επέλεγαν αυτό το επενδυτικό μέσο λάμβαναν έως και 6,12% για καταθέσεις σε δολάρια και έως 4,21% για καταθέσεις σε ευρώ.

Τόσο το ημερήσιο όσο και το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα αποταμίευσης δεν έχουν ανώτατο όριο καταθέσεων, γεγονός που κάνει το επενδυτικό προϊόν της Freedom24 να υπερτερεί σε σχέση με παρόμοια προϊόντα της αγοράς. Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης για τη λήψη επιτοκίων στους λογαριασμούς D είναι 150 και αντίστοιχα 1.000 ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ για το πρόγραμμα μακροπρόθεσμης αποταμίευσης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο lp.freedom24.com/el/savings-plans