Η ΙΒΜ αξιοποιεί το ΙΒΜ Cloud και την πλατφόρμα Watson/ΑΙ για να βοηθήσει φορείς και επιχειρήσεις στη μετάβασή τους σε νέα μοντέλα εργασίας

    Από: Startup Team

H IBM, για την αντιμετώπιση της νέα παγκόσμιας πραγματικότητας που θέτει η πανδημία του COVID-19, αναπτύσσει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην παροχή έγκυρης και τεκμηριωμένης πληροφόρησης στους πολίτες, στη δημιουργία ανθεκτικών μοντέλων εργασίας και στην επιτάχυνση των επιστημονικών εξελίξεων.

Συγκεκριμένα, η ΙΒΜ προσφέρει δωρεάν τη λύση ΙΒΜ Watson Assistant for Citizens που διευκολύνει την άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, απελευθερώνοντας πόρους του κρατικού μηχανισμού. Με την έξαρση της πανδημίας, οι πολίτες αναζητούν απαντήσεις σχετικά με τα συμπτώματα, τα νοσοκομεία αναφοράς και τους τρόπους ελέγχου/διάγνωσης του ιού, καθώς και την τρέχουσα κατάσταση των σχολείων, των μεταφορών και άλλων δημόσιων υπηρεσιών. Αυτό προκαλεί συμφόρηση σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες και γενικότερα σε όλες τις υπηρεσίες υγείας  και στα call centers που διαχειρίζονται τα εισερχόμενα  ερωτήματα.

Αξιοποιώντας  τον IBM Watson Assistant με τις διαθέσιμες ενσωματωμένες κορυφαίες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης  (ΑΙ /IBM Watson), η IBM έχει δημιουργήσει έναν εικονικό βοηθό (virtual assistant) με προεγκατεστημένα δεδομένα και μοντέλα ώστε να μπορεί να κατανοήσει και να απαντήσει σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τον COVID-19, εστιάζοντας στην ακρίβεια των πληροφοριών και στην αμεσότητα απόκρισης. Επιπλέον, επιτρέπει την ενσωμάτωση τρεχουσών πληροφοριών προερχόμενες από άλλους οργανισμούς, για την άμεση ενημέρωση των πολιτών. Η IBM προσφέρει τον  ΙΒΜ Watson Assistant for Citizens μέσω του IBM Cloud καθώς και τις αρχικές υπηρεσίες εγκατάστασής και παραμετροποίησης του δωρεάν για 90 ημέρες. Η εγγραφή για τη δωρεάν χρήση της λύσης μπορεί να γίνει εδώ.

Δυνατότητες για Nέα Mοντέλα Eργασίας στις Eπιχειρήσεις

Με τα νέα δεδομένα που θέτει ο COVID-19 στη λειτουργία των επιχειρήσεων, η IBM, μέσω του IBM Cloud, προσφέρει στους οργανισμούς μεγάλες δυνατότητες ευελιξίας και προσβασιμότητας παρέχοντας δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα IBM Watson Media, σε IBM Cloud Virtual Servers και σε υπηρεσίες όπως IBM Aspera Cloud και ΙΒΜ Maas360.

Οι εταιρείες που θα κάνουν χρήση της υπηρεσίας Video Streaming και Enterprise Video Streaming IBM Watson Media, θα έχουν τη δυνατότητα να μεταδώσουν εκδηλώσεις σε δημόσια ακροατήρια με όριο τις 20.000 ώρες προβολής ή να μεταδώσουν μια εκδήλωση στην οποία θα μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 20.000 πραγματικοί χρήστες. Η εγγραφή για τη δωρεάν χρήση της σουίτας IBM Watson Media για 90 ημέρες μπορεί να γίνει, έως τις 30 Ιουνίου 2020, εδώ.

Επιπλέον, για να διατηρήσουν την επιχειρησιακή συνέχεια και αξιοποιώντας τη λύση IBM Cloud Virtual Servers, οι εταιρείες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε virtual servers και σε περιβάλλοντα virtual private cloud, αξίας έως 500 δολάρια, για μια περίοδο τριών (3) μηνών, σε επιλεγμένα Data Center σε όλο τον κόσμο. Η εγγραφή για τη συγκεκριμένη παροχή μπορεί να γίνει εδώ*.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν χρήση της λύσης IBM Aspera Cloud, που επιτρέπει την αποστολή αρχείων και μεγάλων σετ δεδομένων με ταχύτητα και ασφάλεια. Για τη χρήση της υπηρεσίας δεν απαιτείται η ανάπτυξη συγκεκριμένης υποδομής ούτε η διαμόρφωση ειδικού δικτύου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο IBM Aspera Cloud έως τις 30 Απριλίου 2020, εδώ.

Τέλος, στο νευραλγικό τομέα της Ασφάλειας και για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των δημόσιων οργανισμών για εργασία από το σπίτι, η ΙΒΜ προσφέρει την πλατφόρμα IBM Maas360  χωρίς χρέωση για 90 ημέρες. Η πλατφόρμα ΙΒΜ Maas360 υποστηρίζει την ασφαλή χρήση και πρόσβαση για smartphones, tablets και laptops. Η εγγραφή για τη συγκεκριμένη παροχή μπορεί να γίνει εδώ

Οι κορυφαίες τεχνολογίες της IBM στην υπηρεσία της ‘Έρευνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, η ΙΒΜ συνεργάζεται στενά με τις κυβερνήσεις για να βρεθούν όλες οι διαθέσιμες επιλογές ώστε η τεχνολογία αλλά και η τεχνογνωσία της να επιταχύνει τη διαδικασία εύρεσης θεραπείας βοηθώντας την επιστημονική και ιατρική κοινότητα. Η IBM κατανοώντας τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία στην αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, διέθεσε τον IBM Summit, τον ταχύτερο υπερυπολογιστή του κόσμου, για ερευνητικούς σκοπούς συμβάλλοντας στις προσπάθειες για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. Ο υπερυπολογιστής της εταιρείας πραγματοποίησε χιλιάδες προσομοιώσεις για να εντοπίσει ποιες χημικές ενώσεις θα μπορούσαν να σταματήσουν αποτελεσματικά τον ιό, ταυτοποιώντας 77 από αυτές. Τα σχετικά αποτελέσματα των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν στο Oak Ridge National Laboratory του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, δημοσιεύθηκαν στον εξειδικευμένο ιστότοπο ChemRxiv. Επιπλέον, η ΙΒΜ σε συνεργασία με τον Λευκό Οίκο και το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ δημιούργησε κοινοπραξία για το συντονισμό ενός δικτύου High Performance Computing, διευκολύνοντας την πρόσβαση των ερευνητών σε τεράστια και εκθετική υπολογιστική ισχύ, με στόχο την επιτάχυνση των επιστημονικών ανακαλύψεων που μπορούν να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του ιού.

Επίσης, θέλοντας να υποστηρίξει το εξαιρετικά σημαντικό έργο που επιτελεί η ιατρική κοινότητα παγκοσμίως, καλεί τους developers σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία 2020 Call for Code Global Challenge και να δημιουργήσουν λύσεις ανοικτού κώδικα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Εκπαίδευση με Εστίαση στις Αναδυόμενες Τεχνολογίες

Τέλος, η IBM πρόσφατα έθεσε σε λειτουργία την παγκόσμια πλατφόρμα ψηφιακής μάθησης  IBM Skills, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση σε σπουδαστές, επαγγελματίες και οργανισμούς, με σκοπό να αποκτήσουν κρίσιμες τεχνολογικές δεξιότητες. Στο περιεχόμενο που υπάρχει διαθέσιμο στην πλατφόρμα, οι χρήστες μπορούν να βρουν χιλιάδες ηλεκτρονικά μαθήματα, δωρεάν προγράμματα κατάρτισης και προγράμματα για επιχειρήσεις, που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

 

———————-

Σημειώσεις:

*Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό IBM2020 στην πλατφόρμα IBM Cloud για να ενεργοποιήσουν την πίστωση.  Η συγκεκριμένη προσφορά εξαρτάται από τη σχετική διαθεσιμότητα. Υπάρχει όριο χρήσης 3 μηνών καθώς και μίας χρήσης ανά ενδιαφερόμενη επιχείρηση.