Η κατάρρευση της Wirecard παρασέρνει τις ηλεκτρονικές τραπεζικές υπηρεσίες

    Από: Startup Team

Οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις από την οικονομική κατάρρευση της Wirecard έχουν προσωρινά αναστείλει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών της Curve, ενώ και άλλες τραπεζικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν διαταραχές.

Η Wirecard κατέρρευσε την Πέμπτη, με χρέη σχεδόν 4 δισ. δολαρίων, αφού η εταιρεία αποκάλυψε ότι περίπου 2 δισ. δολάρια δεν υπήρχαν καν στην πραγματικότητα, μολονότι καταγράφονταν στους ισολογισμούς της.

Η Βρετανική Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς ανέστειλε σήμερα το πρωί τη λειτουργία της θυγατρικής εταιρείας Wirecard Card Solutions (WCS) Limited της Wirecard. Η WCS παρέχει ή έχει προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες για εταιρείες όπως η Curve, η Revolut, η Pockit και άλλες.

Η Curve – η οποία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει την ανανεωμένη έκδοση του Samsung Pay – παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες της θα επηρεαστούν προσωρινά από την αναστολή της WCS.

“Στον απόηχο του κλεισίματος της Wirecard Card Solutions Limited από την Βρετανική Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς, οι πελάτες της Curve ενημερώθηκαν σήμερα ότι είναι πιθανό να αντικρίσουν προσωρινές διαταραχές στις υπηρεσίες και συνιστάται να ακολουθήσουν μια εναλλακτική μέθοδο για τις πληρωμές”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

“Τον Απρίλιο, η Curve έγινε βασικό μέλος της Mastercard, γεγονός που της επέτρεψε να αναλάβει περισσότερες εργασίες η ίδια, όπως είναι η έκδοση καρτών και το ηλεκτρονικό χρήμα και να απομακρυνθεί έτσι από την εξάρτησή της από την Wirecard.

“Επομένως, αυτή η διαταραχή θα διαρκέσει για περιορισμένο χρονικό διάστημα και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ολοκληρώσουμε αυτήν τη μετάβαση το συντομότερο δυνατό”.

Εκπρόσωπος της Curve τόνισε ότι κανένα κεφάλαιο πελατών δεν κινδυνεύει από τη διαταραχή.

Η Revolut πιστεύεται ότι έχει ήδη μεταφέρει τις υπηρεσίες πληρωμών της από την Wirecard για να αποφευχθεί τυχόν διαταραχή στις υπηρεσίες.

Η Pockit, από τη μεριά της, προσπαθεί να διαβεβαιώσει τους πελάτες ότι τα κεφάλαια που κατέχει η εταιρεία δεν θα επηρεαστούν από την κατάρρευση της Wirecard, αλλά δεν έχει ακόμη προβεί σε καμία δημόσια ανακοίνωση σχετικά με τις υπηρεσίες της.

“Όλα τα κεφάλαια των κατόχων καρτών προστατεύονται και διαχωρίζονται σε λογαριασμούς που διατηρούνται υπό το όνομα της Wirecard Card Solutions LTD στο Ηνωμένο Βασίλειο”, ανέφερε η εταιρεία στο Twitter για να καθησυχάσει τις ανησυχίες των πελατών  σχετικά με τα κεφάλαια που διατηρούνται στην Pockit.

“Επομένως, όλα τα κεφάλαια των κατόχων καρτών προστατεύονται και διαχωρίζονται σε λογαριασμούς που διατηρεί η Barclays Bank PLC υπό το όνομα της Wirecard Card Solutions ltd. Στο Ηνωμένο Βασίλειο.”

Πηγή: Capital.gr