Η LG ανακηρύχθηκε ENERGY STAR PARTNER για το 2024

    Από: Startup Team
lg energy star

Η EPA και το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας αναγνωρίζουν την LG Electronics για τη «διαρκή αριστεία» στα ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα και τις προσπάθειες περιβαλλοντικής βιωσιμότητας

Η LG Electronics (LG) ανακηρύχθηκε το 2024 ENERGY STAR® Partner of the Year-Sustained Excellence από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) και το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ. Η αναγνώριση επιβραβεύει την υποδειγματική δέσμευση της LG για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ηγετικής θέσης στα πιστοποιημένα με ENERGY STAR προϊόντα και προωθητικές ενέργειες. Αυτή είναι η 11η φορά από το 2012 που η LG ανακηρύσσεται συνεργάτης της χρονιάς.

“Η ENERGY STAR υποστηρίζει την αποστολή της LG «Καινοτομία για μια καλύτερη ζωή», που σημαίνει τη δημιουργία μιας καλύτερης ζωής για τους ανθρώπους και ενός καλύτερου μέλλοντος για τον πλανήτη μας μέσω έξυπνων λύσεων ζωής», δήλωσε ο Chris Jung, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LG Electronics North America. «Το 2023 σηματοδότησε ένα σημείο καμπής για τη στρατηγική της LG να συμβάλει στην προώθηση σε ολόκληρη την Αμερική με πιστοποιημένα προϊόντα ENERGY STAR – από συστήματα HVAC με αντλίες θερμότητας, θερμοσίφωνες και στεγνωτήρια ρούχων μέχρι επαγωγικές εστίες και φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και συστήματα αποθήκευσης και διαχείρισης ενέργειας – όλα αυτά επιτρέποντας μεγαλύτερους στόχους απαλλαγής από τον άνθρακα».

Η EPA αναγνώρισε την LG για τη δυναμική συμμετοχή της σε διάφορες εκστρατείες και προωθητικές ενέργειες του προγράμματος ENERGY STAR επιτυγχάνοντας ρεκόρ 8,3 δισεκατομμυρίων εμφανίσεων από τους καταναλωτές. Το βραβείο “Συνεργάτης της Χρονιάς 2024” αναγνωρίζει μια σειρά από βασικά επιτεύγματα της LG ENERGY STAR κατά το περασμένο έτος.

Η LG ήταν η πρώτη που πιστοποίησε επαγωγικές εστίες και φούρνους σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές μαγειρέματος ENERGY STAR που οριστικοποιήθηκαν τον Οκτώβριο του 2023.Η LG ήταν επίσης συνεργάτης της ENERGY STAR για την πιστοποίηση των πλυντηρίων πιάτων σύμφωνα με την προδιαγραφή ENERGY STAR Version 7 και όλα τα νέα μοντέλα κέρδισαν τον χαρακτηρισμό “ENERGY STAR Most Efficient 2023”.

Ο διοικητής της EPA, Michael S. Regan, συνεχάρη την LG και τους άλλους νικητές του βραβείου ENERGY STAR για την «καινοτομία και την ηγετική τους θέση στην παροχή οικονομικά και ενεργειακά αποδοτικών λύσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας, αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή και συμβάλλουν σε ένα υγιέστερο περιβάλλον για όλους». Ανέφερε, «Το πρόγραμμα του προέδρου Μπάιντεν «Επενδύοντας στην Αμερική» δημιουργεί πρωτοφανείς ευκαιρίες για την οικοδόμηση μιας οικονομίας καθαρής ενέργειας και οι εταίροι του ιδιωτικού τομέα μέσω προγραμμάτων όπως η ENERGY STAR πρωτοπορούν».

Κάθε χρόνο, το πρόγραμμα ENERGY STAR τιμά μια επιλεγμένη ομάδα επιχειρήσεων και οργανισμών που έχουν συμβάλει σημαντικά στην ενεργειακή απόδοση και στη μετάβαση σε μια οικονομία καθαρής ενέργειας. Οι νικητές των βραβείων ENERGY STAR ηγούνται των κλάδων τους στην παραγωγή, την πώληση και την υιοθέτηση ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων, κατοικιών, κτιρίων, υπηρεσιών και στρατηγικών. Οι προσπάθειες αυτές έχουν εξοικονομήσει περισσότερες από 5 τρισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας τα τελευταία 30 χρόνια.