Η Lockheed Martin και η Βασιλική Αεροπορία του Μπαχρέιν γιορτάζουν το πρώτο αεροσκάφος F-16 Block 70 του Μπαχρέιν στο Γκρίνβιλ της Νότιας Καρολίνας

    Από: Startup Team
The first Royal Bahraini Air Force F-16 Block 70 was celebrated at Lockheed Martin in Greenville, South Carolina on March 10. Lockheed Martin photo

Αξιωματούχοι του Μπαχρέιν, των ΗΠΑ και της Lockheed Martin γιόρτασαν σήμερα το πρώτο μαχητικό  F-16 Block 70 της  Βασιλικής Αεροπορίας του Μπαχρέιν, στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Greenville της Νότιας Καρολίνας.

Το Βασίλειο του Μπαχρέιν έχει μια μοναδική ιστορία με το F-16: Ήταν ο πρώτος χρήστης F-16 στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, αρχής γενομένης από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, και τώρα παραλαμβάνει το πρώτο F-16 Block 70.

“Η σημερινή τελετή αντιπροσωπεύει την επόμενη γενιά της ισχυρής και αποδεδειγμένης παρακαταθήκης του F-16 και καταδεικνύει τη δέσμευση της Lockheed Martin να προωθήσει αυτό το πρόγραμμα και να παραδώσει αυτό το τόσο απαραίτητο μαχητικό και τις προηγμένες δυνατότητες ασφάλειας του 21ου αιώνα στον πολεμιστή”, δήλωσε ο OJ Sanchez, αντιπρόεδρος του Integrated Fighter Group, το οποίο περιλαμβάνει το πρόγραμμα F-16. “Με την έκδοση Block 70, μετασχηματίζουμε την 4η  γενιά για την επόμενη γενιά για τη Βασιλική Αεροπορία του Μπαχρέιν και άλλους εταίρους και συμμάχους σε όλο τον κόσμο”.

Αυτό το μαχητικό F-16 Block 70 είναι το πρώτο από τα 16 για το Μπαχρέιν και πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 24 Ιανουαρίου 2023. Από εδώ θα ξεκινήσει πρόσθετες πτητικές δοκιμές στην αεροπορική βάση Edwards πριν φτάσει στο Μπαχρέιν το 2024.

Έξι χώρες έχουν επιλέξει μαχητικά αεροσκάφη Block 70/72. Εκτός από το σημερινό επίσημο ανεκτέλεστο υπόλοιπο των 127 μαχητικών που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα στο Γκρίνβιλ, η Ιορδανία έχει υπογράψει επιστολή προσφοράς και αποδοχής (LOA) για 12 μαχητικά  και η Lockheed Martin έχει αναλάβει σύμβαση για την έναρξη των δραστηριοτήτων μακράς διάρκειας. Η Βουλγαρία έχει επίσης υπογράψει LOA για επιπλέον οκτώ μαχητικά για τον στόλο της. Μόλις οριστικοποιηθούν αυτά, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο θα αυξηθεί σε 147.

“Το F-16 που γιορτάζεται σήμερα κατασκευάστηκε από το ταλαντούχο και αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό μας στο Γκρίνβιλ”, δήλωσε η Ντάνια Τρεντ, αντιπρόεδρος των Προγραμμάτων F-16 και επικεφαλής του εργοταξίου στο Γκρίνβιλ. “Είμαστε υπερήφανοι που αποκαλούμε το Γκρίνβιλ το παγκόσμιο σπίτι του F-16 και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να παράγουμε αεροσκάφη που εξυπηρετούν αποστολές σε όλο τον κόσμο”.

Η αναπαραγωγή της εκδήλωσης είναι διαθέσιμη εδώ.