Η ODYSSEA ΚΑΙ ΤΟ ALBA GRADUATE BUSINESS SCHOOL ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΝΕΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

    Από: Startup Team

Η ΑΜΚΕ Odyssea και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, σήμερα ανακοινώνουν ένα καινούργιο πρόγραμμα πρωτοποριακών Υποτροφιών Επιχειρηματικότητας, στοχευμένο σε ευπαθείς και αποκλεισμένες κοινότητες ανθρώπων στην Ελλάδα.

Οι υποτροφίες, οι οποίες χρηματοδοτούνται από την Αμερικανική φιλανθρωπική οργάνωση NextFab Foundation και οργανώνονται και παραδίδονται από την Odyssea και το Alba, επιτρέπουν σε ωφελούμενους που δεν έχουν ισότιμη πρόσβαση να χτίσουν επιχειρηματικές γνώσεις και δεξιότητες δωρεάν για έναν χρόνο, με στόχο να μπορέσουν να στήσουν δικές τους καινούργιες επιχειρήσεις.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν δωρεάν εκπαίδευση και υποστήριξη από το Alba, που περιλαμβάνουν 16 ώρες εκπαίδευσης βασικών επιχειρηματικών δεξιοτήτων και 28 ώρες καθοδήγησης, σεμιναρίων και τεχνικής υποστήριξης. Την ίδια στιγμή, οι μαθητές θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας της Odyssea, το οποίο συμπεριλαμβάνει πρόσβαση σε συνεργατικούς χώρους χρήση υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων κατασκευής και βοήθεια από το γραφείο Απασχολησιμότητας της Odyssea.

Οι Υποτροφίες Επιχειρηματικότητας έχουν ως στόχο να βοηθήσουν ανθρώπους που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε προχωρημένη εκπαίδευση ή υποστήριξη. Απευθύνονται σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανθρώπους που είναι άνεργοι ή σε αναστολή εργασίας και πρόσφυγες ή μετανάστες που έχουν δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα.

Υπάρχουν δυο κύκλοι 10 υποτροφιών διαθέσιμοι το 2021. Η κάθε υποτροφία θα κατανεμηθεί σε άτομα ή μικρές ομάδες ωφελούμενων, οι οποίοι πρέπει να υποβάλλουν μια αίτηση που περιγράφει την επιχειρηματική ιδέα που θέλουν να πραγματοποιήσουν.

Ο Τζέι Μέξης, ιδρυτής της Odyssea, σχολίασε:

«Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα και η δημιουργία μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι ζωτικής σημασίας για την πραγματική, μακροπρόθεσμη ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά. Οι μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας, αφού αποτελούν το 97% όλων των επιχειρήσεων της χώρας. Υποστηρίζουμε ανθρώπους που εργάζονται σκληρά και έχουν μεγάλες και μικρές ιδέες, πρωτοποριακούς στοχαστές, ονειροπόλους και επιχειρηματίες να αναπτύσσουν τις ιδέες τους και να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητές τους, ανεξαρτήτως των φυλετικών, κοινωνικών ή οικονομικών υποβάθρων τους, και αναμένουμε με ενθουσιασμό να ανακαλύψουμε μια νέα γενιά επιχειρηματιών.»

Ο Αλέξης Κομσέλης, διευθυντής του Alba Hub for Entrepreneurship and Development, σχολίασε:

«Η επιχειρηματικότητα είναι μια ευκαιρία για όλους και όλες να ορίσουν το μέλλον τους. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Odyssea σε αυτήν την κοινή προσπάθεια και να υποστηρίξουμε την εξέλιξη των επίδοξων επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Η πρακτική εκπαίδευση και η καθοδήγηση που θα προσφέρουμε θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να σχεδιάσουν με σιγουριά και ασφάλεια τα πρώτα βήματα στο στήσιμο των επιχειρήσεών τους.»

Προϋποθέσεις για αιτήσεις συμμετεχόντων στο πρόγραμμα υποτροφιών είναι να μιλάνε Αγγλικά σε καλό επίπεδο και να μπορούνε να επικοινωνούν στα Ελληνικά στο βαθμό που απαιτείται από την ιδέα τους, να έχουν την ικανότητα να παρευρίσκονται σε διαδικτυακά μαθήματα, να έχουν κάποιες σχετικές τεχνικές γνώσεις ή τομεακή εμπειρία ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν την ιδέα τους, και να είναι αφοσιωμένοι στην πλήρη συμμετοχή στην υποτροφία με καμία απουσία.

Περισσότερες πληροφορίες για τις υποτροφίες και την διαδικασία υποβολής αίτησης διατίθενται μέσω:

Ιστοσελίδας Odyssea: www.odyssea.com/incubation/

Τηλεφωνικώς: 210 88 39 877

Με email: info@odyssea.com