Η ομάδα του TEDxPatras συμμετείχε στο TEDxWeekendVerona 2023

    Από: Startup Team
tedx

Το περασμένο Σαββατοκύριακο (3-5 Νοεμβρίου 2023), η ομάδα του TEDxPatras αναχώρησε για τη Βερόνα της Ιταλίας προκειμένου να λάβει μέρος στο παγκόσμιο γεγονός του TEDxWeekendVerona. Πρόκειται για μια σημαντική συνάντηση διοργανωτών και μελών της κοινότητας TEDx από όλον τον κόσμο, με στόχο τον ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, στρατηγικών και ιδεών.

Επτά εκπρόσωποι της ομάδας μας συμμετείχαν ενεργά, καθένας με τον δικό του ρόλο. Για 48ώρες γεμάτες δράση, συνδέθηκαν με διοργανωτές TEDx και φίλους από όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν το κοινό πάθος τους για τις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν.

 

 

Μια στιγμή ιδιαίτερης σημασίας ήταν όταν ο Will Davis, Head of TEDx Development, ανέδειξε το TEDxPatras και τη συμβολή του στην παγκόσμια κοινότητα. Η ομάδα του TEDxPatras πήρε μέρος ενεργά σε διάφορες συζητήσεις και συντόνισε έναν κυκλικό διάλογο για τον ρόλο της κοινότητας.

 

Ο Γιάννης Αλτανόπουλος, Curator του TEDxPatras, σχολίασε: “Το TEDxWeekendVerona ήταν μια ευκαιρία να βρεθούμε ξανά σε ένα διεθνές περιβάλλον και να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους από όλο τον κόσμο που μοιράζονται το κοινό πάθος για τις νέες ιδέες. Το TEDxPatras ήταν εκεί με εκπροσώπους, καλές πρακτικές – ανοικτές και προσβάσιμες σε όλους – και συνεισφορά σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ουσιαστικούς προβληματισμούς”.

Ο Γιώργος Δανιήλ, Speakers Engagement Manager, σχολίασε: “Αν είχα τη δυνατότητα να πάρω όλα τα μέλη της ομάδας μας και κάθε εθελοντή που έχει συμμετάσχει στο TEDxPatras μαζί μου στο TEDxWeekend στη Βερόνα, θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη. Η εμπειρία αυτή ήταν πραγματικά μαγική. Να βλέπεις ανθρώπους τόσο διαφορετικούς και ταυτόχρονα τόσο ίδιους με εσένα, να μοιράζεστε το ίδιο πάθος για τη διοργάνωση εκδηλώσεων που έχουν κάτι να προσφέρουν στην κοινότητα. Το πάθος ξεκίναγε από τις Φιλιππίνες και κατέληγε στο Ροζάριο. Άρχιζε από την Νέα Υόρκη και κατέληγε στην Πάτρα. Μόνο ευγνωμοσύνη μπορώ να νιώθω μετά από ένα τέτοιο Σαββατοκύριακο”.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, SoMe Coordinator & Media, συμπλήρωσε: “Αυτή η εμπειρία ήταν η ιδανική ευκαιρία για εμάς να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα στο TEDxPatras. Μια από τις στιγμές που θα θυμάμαι είναι όταν στην κεντρική σκηνή, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε ο χάρτης του κόσμου με ένα σύμβολο πάνω στην πόλη της Πάτρας. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν μοναδικές, καθώς ακούγαμε ανθρώπους να αναφέρουν τις επιτυχίες της ομάδας μας!”.

 Ο Ηλίας Καραχάλιος, Experience & Sustainability Manager, επισήμανε: “Η στιγμή που ο Will Davis παρουσίασε το TEDxPatras ως παράδειγμα καλής πρακτικής ήταν πραγματικά συγκινητική και αναδείκνυε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουμε στην παγκόσμια κοινότητα του TEDx. Προσωπικά είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε πολλά και ενδιαφέροντα sessions, όπως αυτό του sustainability, όπου εκπρόσωποι των ομάδων που ασχολούνται με τη βιωσιμότητα του event είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, προβληματισμούς και πρακτικές, στο πως μπορούμε να κάνουμε τις διοργανώσεις μας περισσότερο βιώσιμες”.

Ο Γιάννης Κουτουλογένης, Executive Director, πρόσθεσε: “Το TEDxWeekendVerona ήταν μια μοναδική εμπειρία. Η αναγνώριση που λάβαμε σε παγκόσμιο επίπεδο από τον Will Davis αποτέλεσε αναμφίβολα την αποκορύφωση της εκδήλωσης για εμάς. Επιπλέον, είχα τη χαρά να συντονίσω μια συζήτηση σχετικά με τον τρόπο διατήρησης της ενεργής κοινότητας του TEDx ανάμεσα στα διάφορα events μας, μια εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη”.

Η Μαρία Παναγιωτοπούλου, Community Developer, δήλωσε ότι: “Το TEDxWeekendVerona ήταν ένα μαγικό ταξίδι, μια ευκαιρία να εξερευνήσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και να διασκεδάσουμε με άλλους ανθρώπους που μοιράζονται το πάθος μας για τις ιδέες. Είναι μία εμπειρία αξέχαστη που σίγουρα θα ήθελα να την ξαναζήσω”.

Η Ελένη Παπαδήμα, Head of Registration, σχολίασε ότι: “Είμαι πολύ ευγνώμων που είχα τη δυνατότητα να συμμετάσχω στο TEDxWeekendVerona! Η αγάπη και η αφοσίωση των ανθρώπων να συνεργαστούν και να μοιραστούν ήταν συγκινητική. Άλλη μια εμπειρία που μοιραστήκαμε στο TEDxPatras που θα μου μείνει αξέχαστη!”.

To TEDxPatras 2023 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Περισσότερες πληροφορίες: 2023.tedxpatras.com