Η Rosemont Pharmaceutical Ltd ενισχύει την ικανότητά της στην ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων για την παγκόσμια αγορά μέσω της εξαγοράς της Pharma-Data Α.Ε.

    Από: Startup Team
pharmadata

 Η Rosemont Pharmaceutical Ltd ενισχύει την ικανότητά της στην ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων για την παγκόσμια αγορά μέσω της εξαγοράς της Pharma-Data Α.Ε.

Leeds, Ηνωμένο Βασίλειο – 20 Ιουνίου 2024Η Rosemont Pharmaceuticals Ltd. («Rosemont»), κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης, παραγωγής και διανομής φαρμάκων σε υγρή μορφή για πάνω από 50 χρόνια, εξαγόρασε την ιδιωτική εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης Pharma-Data Α.Ε. («Pharma-Data»), με έδρα στο Λαύριο Αττικής.

Η Pharma-Data ειδικεύεται στην Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D) φαρμακευτικών προϊόντων προστιθέμενης αξίας για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και διαθέτει στην Αθήνα το δικό της εργαστήριο σχεδιασμού έρευνας και ανάπτυξης το οποίο είναι πιστοποιημένο ως προς την Ορθή Παρασκευαστική Πρακτική (GMP) από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ). Η εταιρεία παρέχει επίσης υπηρεσίες ανάπτυξης, σύνταξης φακέλων, μεταφοράς τεχνολογίας, αδειοδότησης και υπηρεσίες regulatory σε παγκόσμια βάση.

Η εξαγορά αυτή ενισχύει περαιτέρω την ήδη εκτεταμένη εσωτερική ικανότητα ανάπτυξης προϊόντων της Rosemont, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την ικανότητα της Rosemont να αναπτύσσει άλλες μορφές χορήγησης και από του στόματος υγρά  βραδείας αποδέσμευσης.

Ο Howard Taylor, Διευθύνων Σύμβουλος της Rosemont, δήλωσε: «Η εξαγορά της Pharma-Data και η πρόσβαση σε αυτήν είναι συναρπαστική και ταυτόχρονα σημαντική για τη Rosemont Pharmaceuticals. Πρώτον, ενισχύει τη δέσμευσή μας να αναπτύσσουμε πρωτοποριακά, ασθενοκεντρικά φάρμακα για ασθενείς που δεν μπορούν να καταπιούν δισκία, και δεύτερον, είναι το πρώτο βήμα της Rosemont προς την επέκταση μέσω διεθνών θυγατρικών πέραν του Ηνωμένου Βασιλείου. Όλοι στη Rosemont ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ομάδα στην Ελλάδα».

Ο Γιάννης Ψαρράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Pharma-Data, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενταχθήκαμε στην οικογένεια της Rosemont! Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η εξαγορά επισφραγίζει τις προσπάθειές μας για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας, και θα οδηγήσει σε πληθώρα συνεργειών, διασφαλίζοντας ότι τόσο η Rosemont όσο και η Pharma-Data θα επικεντρώνονται πάντα σε νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Ανυπομονούμε για αυτήν τη νέα εποχή και τη στενή συνεργασία με τους νέους μας συναδέλφους!»

Σχετικά με τη Rosemont Pharmaceuticals Ltd.

Η Rosemont διαθέτει πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διανομή από του στόματος φαρμάκων σε υγρή μορφή. Από την κυκλοφορία του πρώτου της φαρμάκου σε υγρή μορφή το 1974, η Rosemont συνεχίζει να διεξάγει έρευνα, να αναπτύσσει και να φέρνει νέα προϊόντα στην αγορά, προάγοντας την υποστήριξη των ευάλωτων ασθενών με δυσκολίες κατάποσης. Το 2024, η Rosemont διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από 130 από του στόματος φάρμακα σε υγρή μορφή για ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών τομέων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 100 αδειοδοτημένων προϊόντων σε 27 διεθνείς αγορές.

Μάθετε περισσότερα: www.rosemontpharma.com

 Σχετικά με τη Pharma-Data S.A.

Η Pharma-Data Α.Ε. είναι μια ιδιωτική εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης που ιδρύθηκε το 2000, είναι εγκεκριμένη ως προς την Ορθή Παρασκευαστική Πρακτική (GMP) και ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων παγκοσμίως. Η Pharma-Data ασχολείται με όλη τη διαδικασία ανάπτυξης ενός νέου φαρμακευτικού προϊόντος, από το δραστικό φαρμακευτικό συστατικό (API) έως την προετοιμασία του τεχνικού φακέλου (CTD) και την τελική έγκριση, καθώς και με την προμήθεια του φαρμάκου μετά την έγκριση.

Τα προϊόντα της Pharma-Data διατίθενται στην αγορά μέσω των συνεργατών της σε όλες τις μεγάλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Τέλος, η Pharma-Data είναι κάτοχος πολλών διεθνών εγκεκριμένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που αφορούν κυρίως τα σκευάσματα σε υγρή μορφή.