ICC Women Hellas Τομέας Εκπαίδευσης – Πρόσκληση στο Βιωματικό Σεμινάριο S.T.E.A.M. Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics

    Από: Startup Team
ICC Women Hellas

Ο Τομέας Εκπαίδευσης του ICC Women Hellas έχοντας ως στόχο την ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την προώθηση της ισότητας και των ίσων ευκαιριών, την διασφάλιση για την δίκαιη πρόσβαση σε όλες τις γυναίκες στο χώρο της εκπαίδευση, την αποδόμηση έμφυλων στερεοτύπων, τη δημιουργία προτύπων για τις νέες γυναίκες που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες, την ενδυνάμωση  των γυναικών  που δραστηριοποιούνται ήδη στον τομέα της εκπαίδευσης, την ανάδειξη των καινοτομιών του κλάδου, την ενθάρρυνση για την επίτευξη διεθνών συνεργασιών και αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν στις εκπαιδευτικές πολιτικές διοργανώνει ακόμα ένα βιωματικό σεμινάριο με θέμα το S.T.E.A.M (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 17:30 στα Εκπαιδευτήρια “O Πλάτων” (Ελ. Βενιζέλου, Γλυκά Νερά).

Στόχος του, είναι η αφύπνιση αναφορικά με το S.T.E.A.M. και τις Νέες Τεχνολογίες καθώς και την αναγκαιότητα η συγκεκριμένη μέθοδος να είναι ανοιχτή και προσβάσιμη από όλους.

Στο πρώτο σκέλος του βιωματικού σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί μια συζήτηση με ειδικούς στο S.T.E.A.M., ενώ στο δεύτερο σκέλος, όσοι παρακολουθούν θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σε ομάδες εργασίας μια S.T.E.A.M. δραστηριότητα υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών.

Επιπλέον,  θα γίνει εκτενής αναφορά στο S.T.E.A.M. σε ευάλωτες ομάδες και θα συζητηθεί η ένταξη του AI στον τομέα, καθώς και οι τρόποι που μέσα από την συγκεκριμένη μέθοδο μπορούμε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την βιωσιμότητα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δηλώνετε τη συμμετοχή σας εδώ έως τις 29/1/2024:

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα βρείτε πατώντας εδω