ΗΠΑ Vs Κινα – Συνύπαρξη ή πόλεμος;

    Από: Startup Team
ΗΠΑ Vs Κινα - Συνύπαρξη ή πόλεμος;

Αναλύοντας τον εντεινόμενο ανταγωνισμό των δύο γιγάντων, που θα διαμορφώσει το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας

Ένα από τα κομβικά ζητήματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 27 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, αφορά το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας. Η θεματική ενότητα με τίτλο “ΗΠΑ Vs Κίνα – Συνύπαρξη ή πόλεμος;” επικεντρώνεται στο πώς οι σχέσεις των δύο αυτών υπερδυνάμεων θα καθορίσουν τις αυριανές συνθήκες του κόσμου μας.

Το 11ο Athens Democracy Forum θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι ομιλητές της εν λόγω ενότητας είναι οι: Thomas L. Friedman, Foreign Affairs Op-Ed Columnist, στους New York Times (virtual), Keyu Jin, Συγγραφέας και Καθηγητής Οικονομικών στο London School of Economics, Dingxin Zhao, Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο University of Chicago. Τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει ο Roger Cohen, Επικεφαλής του γραφείου των New York Times στο Παρίσι και κεντρικός συντονιστής του Athens Democracy Forum.

Κίνα και ΗΠΑ θα πρέπει να μάθουν να συνυπάρχουν, αλλιώς θα οδηγηθούν σε πόλεμο

Παρά την αλληλοσύνδεση των οικονομιών και των αγορών τους, οι δύο γίγαντες της παγκόσμιας οικονομίας διατηρούν μια βαθιά δυσπιστία ο ένας για τον άλλον. Καταστρώνουν στρατηγήματα και δοκιμάζουν αμοιβαία ο ένας τα όρια του άλλου, τη στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος παρακολουθεί με ανησυχία και μεγάλη επιφυλακτικότητα τις επόμενες κινήσεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες για να παρακολουθήσετε από κοντά τις συζητήσεις του συνεδρίου θα βρείτε ΕΔΏ.