ΙΤ Support & Cloud Υπηρεσίες: κλειδί στη ανάπτυξη των επιχειρήσεων

    Από: Startup Team

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο του στο studio τον ΙΤ Strategist Λευτέρη Καραφίλη συζητούν για το πώς η υιοθέτηση cloud υπηρεσιών επηρεάζει την απόδοση και την ασφάλεια των επιχειρήσεων, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο το IT support μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων.

Συζητήθηκαν τα βασικά στοιχεία που κάνουν το IT support ζωτικό για μια επιχείρηση σήμερα. Αναλύθηκαν οι εξελισσόμενες ανάγκες για IT support στην εποχή του cloud computing. Εξετάστηκε πώς η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και η αυτοματοποίηση μπορούν να ενισχύσουν το IT support σε μια επιχείρηση. Ακόμα, δόθηκαν παραδείγματα για το πώς το cloud computing έχει βελτιώσει την απόδοση των επιχειρήσεων. Αντιμετωπίστηκαν στη συνέχεια, οι συχνότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη διαχείριση του IT support.

Παράλληλα διερευνήθηκε πώς μπορούν τα cloud services να απλοποιήσουν τη διαχείριση IT σε μια επιχείρηση. Παρουσιάστηκαν στρατηγικές για την αποτροπή και διαχείριση των κυβερνοεπιθέσεων στα πλαίσια των cloud services. Αναλύθηκε πώς το IT support μπορεί να συμβάλλει στην καινοτομία μέσα σε μια επιχείρηση. Συζητήθηκαν οι τελευταίες τάσεις στα cloud services και πώς αυτές επηρεάζουν το IT support. Εξετάστηκε πώς οι εταιρείες μπορούν να παραμένουν συμμορφωμένες με τους νόμους προστασίας δεδομένων κατά τη χρήση cloud υπηρεσιών. Επιπροσθέτως, επεξηγήθηκε πώς η επιλογή του κατάλληλου cloud provider επηρεάζει την επιτυχία της υιοθέτησης cloud υπηρεσιών. Αναλύθηκε πώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από την υιοθέτηση των cloud services.

Τέλος ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας προτείνει ιδέες για εξοικονόμηση χρόνου & πόρων με έξυπνη χρήση της τεχνολογίας.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 220 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση  επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα), ΤΡΤ (Θεσσαλία) κάθε Σάββατο στις 14.00 & κάθε Κυριακή στις 12:00 και  ALFA (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη) κάθε Σάββατο στις  14.00 & κάθε Κυριακή στις 12:00.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 222 «ΙΤ Support & Cloud Υπηρεσίες: κλειδί στη ανάπτυξη των επιχειρήσεων» μπορείτε να το δείτε εδώ: marketingconsultant.gr/it-support-cloud-ypiresies-kleidi-sti-anaptyksi-ton-epicheiriseon/

Χορηγοί Επικοινωνίας της εκπομπής: