JA Greece: Στις 26 Απριλίου το μαθητικό – επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς

    Από: Startup Team
jagreecefinal

Θα διαγωνιστούν 11 μαθητικές «startup» για να αναδειχθεί η «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024» που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη

Το 1ο Βραβείο «Οδυσσέας Κυριακόπουλος 2024» θα απονείμει η μαθητική Εικονική Επιχείρηση «Ιsometricks» που κατέκτησε πριν λίγες ημέρες το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement

Tην Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού θα πραγματοποιηθεί ο 19ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024» του Junior  Achievement  Greece, που αποτελεί το μαθητικό – επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε πανηγυρικό κλίμα εθνικής υπερηφάνειας καθώς η χώρα μας έχει κατακτήσει για δύο συνεχόμενες χρονιές (2022 & 2023) το 1ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο και πριν λίγες ημέρες η ελληνική μαθητική «startup» «Isometricks», εκπροσωπώντας την Ευρώπη, κατέκτησε το Παγκόσμιο 1ο Βραβείο «JA  Worldwide  De  La  Vega  Global Entrepreneurship  Award» του Junior  Achievement.  Δείτε περισσότερα εδώΗ Πρωταθλήτρια Κόσμου 2024 «Isometricks» θα τιμηθεί στον 19ο Πανελλαδικό Τελικό και θα απονείμει το πρώτο βραβείο στην φετινή νικήτρια ομάδα.

Το παγκόσμιο πρόγραμμα/διαγωνισμός «Εικονική Επιχείρηση – JA  Company Program 2024» του JA  Greece, τελεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υλοποιείται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Οι 11 μαθητικές «start-up» που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό θα δώσουν συνεντεύξεις στην κριτική επιτροπή, θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Παρασκευής τις επίσημες παρουσιάσεις των καινοτόμων «επιχειρήσεών» τους, παρουσία των κριτών, και θα διεκδικήσουν το Πρώτο Βραβείο «Οδυσσέας Κυριακόπουλος» που αποτελεί και το «χρυσό εισιτήριο» για την εκπροσώπηση της χώρας μας στον σπουδαίο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA  Europe/GENE  2024.

Στον Πανευρωπαϊκό Τελικό, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην πόλη Κατάνια της Ιταλίας, συμμετέχουν 40 μαθητικές «επιχειρήσεις» από 40 Ευρωπαϊκές χώρες, που είναι οι νικήτριες των εθνικών τελικών διαγωνισμών.

Ποιες είναι οι 11 Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» 2024 που διαγωνίζονται

Από το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου, οι πιο ταλαντούχοι μαθητές και μαθήτριες «startuppers» από Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, ΕΠΑ.Λ. και Ειδικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», θα διαγωνιστούν και στις 15:00 θα ξεκινήσει η Τελετή Βράβευσης παρουσία επίσημων προσκεκλημένων και Inspirational  Mentors. Στη διάρκεια της τελετής θα απονεμηθούν και τα βραβεία του προγράμματος «Company  Junior» (για παιδιά Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου).

«Μάθηση, συνεργασία, συμπερίληψη, διάλογος και αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ μαθητών και μαθητριών, εκπαιδευτικών και μεντόρων. Μια πολύ σημαντική διαδρομή ολοκληρώνεται με την τελετή βράβευσης του 19ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού. Με έμπνευση από το Παγκόσμιο 1ο Βραβείο που κατέκτησε η Isometricks, ανυπομονούμε να βραβεύσουμε τα παιδιά «επιχειρηματίες» του 2024 που με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους δημιουργούν τις συνθήκες για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Μας εμπνέει το όραμα και ο ενθουσιασμός τους. Είναι αυτά που μας δίνουν κίνητρο να συνεχίσουμε», δήλωσε ο Αργύρης Τζικόπουλος, CEO  του JA  Greece.

«Ξεκινώντας την σχολική χρονιά μιλούσαμε με μαθητές και μαθήτριες. Σήμερα έχουμε μπροστά μας εν δυνάμει επιχειρηματίες. Είναι παιδιά με πάθος και όρεξη που έχουν όλα τα εφόδια να συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν στο μέλλον. Καλή επιτυχία στις 11 ομάδες!», δήλωσε η Φωτεινή Τουρνή, Υπεύθυνη Προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του JA Greece.

Οι 11 διαγωνιζόμενες Εικονικές Επιχειρήσεις 2023, με αλφαβητική σειρά, είναι:

 • Citrus Dried Fruits of Argolida – Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αργολίδας
 • CrashLink – Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού
 • Creative  Tensions– 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης “Μανόλης Ανδρόνικος”
 • E(sg)raser– 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων
 • Feasy – Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών
 • Lets  Go– Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο ΕΑΕ Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης
 • Peti_Tou Boutique Up Cycling & Second Hand Made Clothes – ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Αγρινίου
 • PyrAspis– 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς & Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας
 • School  Buddy– Ημερήσιο Γυμνάσιο και Λύκειο Αβδήρων Ξάνθης & 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Φερών Έβρου
 • Smart Electronic Bin (SEB) – 1ο ΕΠΑΛ Δράμας
 • STALK JET – ΕΠΑΛ Δοξάτου Δράμας

Δείτε τις περιγραφές των 11 διαγωνιζόμενων ομάδων 2024 εδώ.

«Εικονική  Επιχείρηση 2024» – Junior  Achievement  Greece

Με τη χρηματοδότηση: Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Raycap, Citi  Foundation, Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, LAMDA  Development,  SAP,  Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, EY Ελλάδος, Accenture, Μπάρμπα Στάθης

Υποστηρικτής Εκδήλωσης: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Γρηγόρης