JA Start Up 2021: Είσαι φοιτητής; Ίδρυσε τη δική σου «Start Up»!

    Από: Startup Team
Πλήθος φοιτητικών ομάδων από Ελληνικά Πανεπιστήμια και Κολλέγια δηλώνουν συμμετοχή στον 7ο Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2021» για να μάθουν όλα τα βήματα δημιουργίας μιας επιχείρησης, να διεκδικήσουν διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και ευκαιρίες για δικτύωση που θα τους βοηθήσουν για να προχωρήσουν την ιδέα τους στην αληθινή αγορά.

Οι εγγραφές συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως 14 Μαρτίου 2021 στην εξής πλατφόρμα:  bit.ly/JAStartUp2021

O Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Μαΐου και οι νικητές των πρώτων βραβείων θα λάβουν χρηματικά έπαθλα (3.000€ για την 1η ομάδα, 2.000€ για τη 2η και 1.000€ για την 3η) για την κάλυψη των πρώτων εξόδων έναρξης και λειτουργίας της επιχείρησης.

Το «JA Start Up» είναι ο δημοφιλής διαγωνισμός του JA Europe (περιφερειακό κέντρο του παγκόσμιου JA Worldwide) που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα και υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. Βοηθά ουσιαστικά φοιτητές και φοιτήτριες (18-30 ετών) να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα, αλλά και να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες μιας επιχείρησης. Οι φοιτητικές ομάδες, για ένα διάστημα τριών μηνών, εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη της ιδέας τους έχοντας υποστήριξη από καθηγητές και μέντορες, αξιολογούνται από κριτική επιτροπή και διεκδικούν σημαντικά βραβεία.  Στη διαδικασία εμπλέκεται και το κοινό που ψηφίζει και επιλέγει την ομάδα που θα περάσει απ’ ευθείας στον Τελικό, χωρίς να αξιολογηθεί από την κριτική επιτροπή.

O διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Κύριος χορηγός είναι η MetLife.

Η μεγάλη επιτυχία της ελληνικής ομάδας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό 2020
Κάθε χρόνο, η πρώτη νικήτρια ομάδα εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterprise Challenge» του JA Europe. Πέρυσι, το πρώτο Πανελλαδικό Βραβείο κέρδισε η «DR.IV»από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης ορών στα νοσοκομεία. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και πρώτο βραβείο απένειμε στην ομάδα ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό η ελληνική ομάδα ενθουσίασε την κριτική επιτροπή της πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας ΑVANADE και κατέκτησε το βραβείο ψηφιακής καινοτομίας Avanade Digital Innovation Award 2020. Μάλιστα,  τα στελέχη της DR.IV Χριστιάννα Γεωργούλη και Αντώνης Φάρος κέρδισαν το «Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας» – «JA Europe Alumni Leadership Award 2020» του διαγωνισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους συνολικά 5 νικητές του βραβείου, οι 2 ήταν μέλη της ελληνικής ομάδας «Dr.IV»!

Πως υλοποιείται το πρόγραμμα/διαγωνισμός «JA Start Up»
Κατά τη διάρκεια 13 εβδομάδων οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που συμμετέχουν, συγκροτούν μικρές ομάδες (3-6 ατόμων) και ακολουθούν step by step όλα τα σημεία που απαιτούνται, προκειμένου να παρουσιάσουν στο τέλος του προγράμματος μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική ιδέα. Οι ομάδες φοιτητών συμμετέχουν στο πρόγραμμα JA Start Up:
A. Στο πλαίσιο παρακολούθησης Μαθήματος σχετικού με θέματα Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας στο ΑΕΙ/Κολλέγιό τους και τη σύμφωνη γνώμη του υπεύθυνου Καθηγητή.
B. Στο πλαίσιο του JA Greece Incubator, έχοντας υποστήριξη από το Δίκτυο του JA Greece (Ομάδα, Απόφοιτοι JA Greece, Καθηγητές Πανεπιστημίων, Εταιρείες – Μέλη, Μέντορες). Για ένταξη στο JA Greece Incubator απαιτείται σχετικό αίτημα της ομάδας φοιτητών προς το JA Greece.
Θέματα που θα καλυφθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, περιλαμβάνουν τα εξής: Ανεύρεση Ιδεών, Market Research, Διαμόρφωση της Ομάδας της Επιχείρησης, Δημιουργία Επιχειρηματικού Μοντέλου, Ανάπτυξη Πρωτοτύπου, Χρηματοοικονομικά, Δημιουργία Επιχειρηματικού Πλάνου, Branding – Go to Market, Θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Pitch και παρουσιάσεις.
Για όλες τις ενότητες υπάρχει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, ενώ σε επιλεγμένες θεματολογίες, Experts θα παρέχουν πρόσθετες ιδέες και γνώσεις μέσω Webinars. Επιπρόσθετα, έμπειρα στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων θα προσφέρουν συνεχή καθοδήγηση, λειτουργώντας ως Μέντορες.

Σας περιμένουμε!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο: senja.gr/news/961-startup-2021-9-feb-2021.htmlΓια άμεση επικοινωνία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους του προγράμματος, Ιωάννα Κυπριώτη ioanna.kyprioti@jagreece.org και Μάνο Παυλάκη manos.pavlakis@jagreece.org.
Τηλέφωνο JAGreece: 2130 788600. Ιστοσελίδα JA Greece: www.senja.gr
Εκπρόσωπος τύπου:
Μαρία Γιαννέτου
Δημοσιογράφος – Διευθύντρια Επικοινωνίας Junior Achievement Greece
6932192633  – maria.giannetou@jagreece.org