K. Δομαζάκης: Πηγαίνει τις τράπεζες στα δικαστήρια

    Από: Startup Team

«Εάν δεν έλθουν όλα στο φως, δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι». Mε αυτήν τη φράση ολοκληρώνεται το εξώδικο που έστειλε πριν από μερικές ημέρες στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς), ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, ο οποίος προχωρά σε νέες καταγγελίες γύρω από την υπόθεση της Creta Farms. O μέχρι πρότινος μεγαλομέτοχος της Creta Farms αναφέρει στην εξώδικη δήλωσή του προς τις τράπεζες πως «κατόπιν απαιτήσεώς σας, σας παρέδωσα τον πλήρη έλεγχο της περιουσίας μου, ενεχυριάζοντας το σύνολο των μετοχών μου της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ, αλλά και μεταβιβάζοντας το σύνολο των ευρεσιτεχνιών και σημάτων που ανήκαν σε εταιρεία συμφερόντων μου στην ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ. Ενώ λοιπόν σας εμπιστεύθηκα τη διαχείριση του συνόλου της περιουσίας μου, εσείς όχι μόνο δεν επιδείξατε επιμέλεια και σύνεση, αλλά κατ’ ουσίαν επιλέξατε να την παραδώσετε -χωρίς βεβαίως την έγκρισή μου- σε τρίτους. Σχετικώς με τη διαχείριση της περιουσίας των τραπεζών σας, την οποία έχετε θίξει ανεπανόρθωτα, δεν έχω λόγο και δυνατότητα παρέμβασης. Σχετικώς όμως με την άπιστη διαχείριση της προσωπικής μου περιουσίας, την οποία αναλάβατε κατόπιν ισχυρότατων πιέσεων, οφείλετε να -και θα- λογοδοτήσετε. Επομένως, θα απευθυνθώ στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όπου και θα καταθέσω το σύνολο των στοιχείων που στοιχειοθετούν λέξη προς λέξη τους ανωτέρω ισχυρισμούς μου, αλλά και πολλούς άλλους ακόμη, παραθέτοντας αναλυτική κατάσταση των προστηθέντων και στελεχών σας που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ».

Όσον αφορά τη συμφωνία εξυγίανσης που έχει υπογραφεί για την εταιρεία, ο κ. Δομαζάκης τονίζει πως «περιλαμβάνει εν γνώσει των συντακτών της πληθώρα εντελώς αναληθών στοιχείων», ενώ «επιπλέον, επιδιώκεται να περιέλθει η περιουσία της εταιρείας στα χέρια αγνώστων επιχειρηματικών συμφερόντων, κατ’ ουσίαν άνευ ανταλλάγματος, με άμεσο σκοπό την ωφέλεια ανταγωνιστριών προς την εταιρεία επιχειρήσεων». Επίσης, δηλώνει πως η συμφωνία «όχι μόνο δεν εξασφαλίζει τη διάσωση της εταιρείας, αλλά καθιστά βέβαιη την ολοκληρωτική καταστροφή της, προς όφελος βέβαια του ανταγωνισμού και όσων με τη σύμπραξη και έγκρισή σας θα υφαρπάξουν τα τελευταία περιουσιακά της στοιχεία».

Ακόμη, ο κ. Δομαζάκης αναφέρει πως μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει απομακρύνει τουλάχιστον 300 εργαζομένους, ενώ «σύμφωνα με το επιχειρηματικό μέγεθος που έχει σήμερα και θα συνεχίσει να έχει τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τη συμφωνία εξυγίανσης, δεν είναι σε θέση να συντηρήσει τους εναπομείναντες 550 εργαζομένους της». Επίσης χαρακτηρίζει τα οικονομικά στοιχεία που παρατίθενται στη συμφωνία «τουλάχιστον αναληθή» καθώς, όπως σημειώνει, «αναφέρονται στο μακρινό έτος 2017, με όλες τις σκόπιμες ανακρίβειες που και αυτά περιλαμβάνουν, εν γνώσει και της τότε κατά Νόμο ελέγκτριας, προκειμένου να αποκρυβούν έκνομες πράξεις, που περιλαμβάνουν υπεξαίρεση χρηματικών ποσών από λογαριασμούς της εταιρείας, αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων για ανύπαρκτα κατά κυριολεξία τεχνικά έργα, νομιμοποίηση εσόδων εγκληματικής δραστηριότητας κ.ά.». Δεν παραλείπει δε να τονίσει πως τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου της Deloitte δεν έχουν αποκαλυφθεί. «Οι λόγοι της προσπάθειας αυτής είναι ασφαλώς ότι δεν επιθυμείτε να αποκαλυφθούν τα πρόσωπα που φέρουν την ευθύνη για την καταλήστευση της εταιρικής περιουσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Businessnews.gr