Κινητικότητα ΟΠΑΠ για το on line Πάμε Στοίχημα

    Από: Startup Team

Σε κινητικότητα έχει τεθεί ο ΟΠΑΠ αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών αθλητικού στοιχηματισμού μέσω του Διαδικτύου μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή αίτηση ακύρωσης κατά της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και ακυρώνεται η υπ’ αρ. 105/2/16.05.2014 απόφασή της, βάσει της οποίας ρυθμίστηκε η παροχή διαδικτυακού στοιχηματισμού προκαθορισμένης απόδοσης από την ΟΠΑΠ Α.Ε. (on line Πάμε Στοίχημα).

Ο ΟΠΑΠ σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει ότι έλαβε τη σχετική απόφαση του ΣτΕ. Και επισημαίνει πως «η απόφαση έρχεται σε ευθεία αντίθεση με σειρά προηγούμενων ενεργειών εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η επίσημη ενημέρωση που παρασχέθηκε σε όλους τους υποψήφιους επενδυτές κατά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΟΠΑΠ ΑΕ, σε σχέση με την άδεια και το νόμιμο δικαίωμα της εταιρείας να προσφέρει διαδικτυακό στοίχημα προκαθορισμένης απόδοσης μέχρι το 2020».

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από αυτή την απόφαση του ΣτΕ, η εταιρεία αναφέρει πως «βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων είναι η ΕΕΕΠ, προκειμένου να αναληφθούν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες. Η εταιρεία επίσης αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο θα επιδιώξει την προστασία των συμφερόντων της με κάθε νόμιμο μέσο».

Όπως τονίζεται από κύκλους, ο ΟΠΑΠ διατηρεί σταθερή τη στρατηγική του για περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών του αθλητικού διαδικτυακού στοιχηματισμού, μιας και το Διαδίκτυο αποτελεί μία από τις 8 στρατηγικές προτεραιότητές του, παρόλο που η συνεισφορά του διαδικτυακού στοιχηματισμού είναι ακόμη περιορισμένη και σε κάθε περίπτωση μικρότερη του 1% ως προς τα συνολικά έσοδα (GGR) του Ομίλου ΟΠΑΠ.

Πρόσφατη είναι η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ, Ντάμιεν Κόουπ, κατά την παρουσίαση των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία «η διαδικτυακή αγορά παραμένει βασικός τομέας στον οποίο εστιάζουμε, καθώς αναπτύσσουμε περαιτέρω τη διπλή στρατηγική μας, τόσο μέσω της δικής μας δραστηριότητας (ΟΠΑΠ online), όσο και της επένδυσης μας στο Stoiximan Group. Σημειώσαμε σημαντική ανάπτυξη στην πελατειακή βάση των δύο δραστηριοτήτων και είμαστε αισιόδοξοι ότι η ενίσχυσή τους θα συνεχιστεί κατά το επόμενο διάστημα».

Στο προσκήνιο το ν/σχ

Στο μεταξύ, όπως επισημαίνουν άνθρωποι του χώρου, η απόφαση του ΣτΕ για τον on line αθλητικό στοιχηματισμό φέρνει εκ νέου στο τραπέζι το θέμα του νομοσχεδίου της αδειοδότησης των παρόχων τυχερών παιγνίων Διαδικτύου. Το σχετικό σχέδιο νόμου είχε συνταχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Συνοπτικά το νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στον τύπο των αδειών, στη διάρκειά τους, στις προϋποθέσεις απόκτησης και κατοχής των αδειών, στο αντίτιμό τους, στον κανονισμό των παιγνίων, στις υποχρεώσεις των κατόχων αδειών, στη φορολόγηση των κερδών των παικτών, στο πληροφοριακό σύστημα εποπτείας και ελέγχου.

Όπως λέγεται από γνώστες του χώρου, έχει ολοκληρώσει τα σχόλιά της επ’ αυτού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μιας και το νομοσχέδιο είχε ενταχθεί στο σύστημα TRIS της Κομισιόν και εάν δεν υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη στη διαδικασία, θα επιστρέψει προς τελική διαμόρφωση από την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: naftemporiki.gr