Μάρτιος στο Viasat Nature: Αναζητούμε τους ιπποπόταμους του Εσκομπάρ και γνωρίζουμε την άγρια φύση της Ουαλίας

    Από: Startup Team

Ένα ντοκιμαντέρ που φωτίζει τις λιγότερο γνωστές του διαβόητου Πάμπλο Εσκομπάρ έρχεται στο Viasat Nature την Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 20:00. Το «Αναζητώντας τους ιπποπόταμους του Εσκομπάρ» αποκαλύπτει πώς τέσσερις ιπποπόταμοι από την Αφρική βρέθηκαν στο πασίγνωστο ράντσο του εγκληματία. Οι ιπποπόταμοι επιδεικνύονταν ως «πρωτοφανές θέαμα» για να εντυπωσιάζουν και να ψυχαγωγούν τους συνεργάτες του ναρκέμπορους. Με αυτή την πράξη του ο Εσκομπάρ άθελά του προκάλεσε την εισβολή ενός ξένου ζώου στην Κολομβία, κάτι που είχε τρομακτικές συνέπειες. Αφού γκρέμισαν τους φράχτες και διέφυγαν από το κτήμα του, οι ιπποπόταμοι έχουν πλέον εισχωρήσει στην άγρια φύση της Κολομβίας και προφανώς αναπαράγονται με διπλάσιο ρυθμό απ’ ό,τι τα αφρικανικά ξαδέλφια τους.

Την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 14:00 έρχεται το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ «Ουαλία: ο τόπος της άγριας φύσης», στο οποίο κάμερες εξαιρετικής ευαισθησίας που συλλαμβάνουν νυχτερινές έγχρωμες σκηνές αποκαλύπτουν τα μυστικά των ασβών, των νυχτοπεταλούδων, των σκαντζόχοιρων, των φρύνων και των κουκουβάγιων.

Σκληρή δουλειά στην άγρια φύση
 
Πρεμιέρα Δευτέρα 1 Μαρτίου και στη συνέχεια καθημερινά στις 14:50

Η σειρά παρακολουθεί τους κτηνιάτρους και τους εθελοντές που εγκατέλειψαν τη δουλειά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετακόμισαν στη Νότια Αφρική για να σώζουν, να ελευθερώνουν και να επανεντάσσουν στη φύση τα ζώα εκείνα που απειλούνται περισσότερο με εξαφάνιση. Μεταφέρουν μια καμηλοπάρδαλη, σώζουν έναν ιπποπόταμο ηλικίας δύο εβδομάδων, αναλαμβάνουν τον ρόλο της μαμάς για τα ορφανά πιθηκάκια, δίνουν το φιλί της ζωής σε ένα τσιτάχ, βοηθούν στην αφαίρεση των κεράτων ενός ιπποπόταμου – και όλα αυτά στη διάρκεια μίας ημέρας.

Αυτοί οι ήρωες της άγριας φύσης μάς αφηγούνται τη ζωή τους και μιλούν για το πάθος που έχουν να σώζουν ζώα τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση, από πιγκουίνους και καρχαρίες στο Δυτικό Ακρωτήριο μέχρι τα «Πέντε μεγαλειώδη ζώα» στις βόρειες πεδιάδες.

Αναζητώντας τους ιπποπόταμους του Εσκομπάρ

Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 20:00

Ο διαβόητος βαρόνος ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ κέρδισε δισεκατομμύρια δολάρια από την παράνομη διακίνηση κοκαΐνης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη διάρκεια της ηγεσίας του τρόμου, διέταξε τα πρωτοπαλίκαρά του να οργανώσουν το κυνήγι τεσσάρων ιπποπόταμων στην Αφρική και την αερομεταφορά τους στο πασίγνωστο ράντσο του.

Οι ιπποπόταμοι επιδεικνύονταν ως «πρωτοφανές θέαμα» για να εντυπωσιάζουν και να ψυχαγωγούν τους συνεργάτες του ναρκέμπορους. Με αυτή την πράξη του ο Εσκομπάρ άθελά του προκάλεσε την εισβολή ενός ξένου ζώου στην Κολομβία, κάτι που είχε τρομακτικές συνέπειες. Αφού γκρέμισαν τους φράχτες και διέφυγαν από το κτήμα του, οι ιπποπόταμοι έχουν πλέον εισχωρήσει στην άγρια φύση της Κολομβίας και προφανώς αναπαράγονται με διπλάσιο ρυθμό απ’ ό,τι τα αφρικανικά ξαδέλφια τους.

Μετά από ανάθεση της κυβέρνησης, η Κολομβιανή κτηνίατρος Τζίνα Πάολα Σέρνα Τρουχίγιο ανέλαβε να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο.

Αφιέρωμα: Άγρια Ευρώπη

Κάθε Κυριακή από 7 Μαρτίου στις 14:00

Αυτόν το Μάρτιο μελετούμε τη φυσική ομορφιά της ευρωπαϊκής ηπείρου. Εξερευνούμε τα άγρια τοπία της Ρουμανίας, Ελβετίας και Νορβηγίας, ενώ επισκεπτόμαστε την Ουαλία στα καινούρια επεισόδια της σειράς “Ουαλία: ο τόπος της άγριας φύσης”.

Μια νέα πρεμιέρα μας περιμένει, το ντοκιμαντέρ “Μαγεμένα βουνά – στην καρδιά της Γερμανίας”, στη διάρκεια του οποίου θα εξερευνήσουμε τα άγνωστα όρη Χαρτς.

Ουαλία: ο τόπος της άγριας φύσης

Πρεμιέρα νέων επεισοδίων Κυριακή 21 Μαρτίου από 14:00

Στο δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ «Ουαλία: ο τόπος της άγριας φύσης», σηκώνουμε το πέπλο της νύχτας καθώς τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα αποκαλύπτουν τα μυστικά της νυχτερινής άγριας φύσης που απαντάται στην Ουαλία.

Κάμερες εξαιρετικής ευαισθησίας που συλλαμβάνουν νυχτερινές έγχρωμες σκηνές αποκαλύπτουν τα μυστικά των ασβών, των νυχτοπεταλούδων, των σκαντζόχοιρων, των φρύνων και των κουκουβάγιων. Στο τελευταίο επεισόδιο, ακολουθούμε τα ποτάμια της Ουαλίας από τις πηγές τους μέσα στα βουνά και μέχρι τις εκβολές τους στη θάλασσα, ανακαλύπτοντας κρυμμένα μυστικά της άγριας ζωής.

Στη διαδρομή, παρατηρούμε εμβληματικά ζώα όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί. Κάμερες με δυνατότητα πολύ αργής κίνησης συλλαμβάνουν πετρίτες την ώρα που κυνηγούν, οι πιο εξελιγμένες υποβρύχιες κάμερες μας οδηγούν κάτω από τα κύματα στα ανοιχτά των ουαλικών ακτών εκεί που τα σκυλόψαρα ζευγαρώνουν και γεννούν τα αβγά τους, ενώ ένας περίπλοκος και εντυπωσιακός μικρόκοσμος αποκαλύπτεται στις πηγές του ποταμού Ουάι. Αυτή είναι η Ουαλία, όπως δεν την έχετε ξαναδεί ποτέ…

Μαγεμένα βουνά – στην καρδιά της Γερμανίας
Κυριακή 28 Μαρτίου στις 15:00

Η βορειότερη οροσειρά της Γερμανίας έχει πολλά να προσφέρει. Τα όρη Χαρτς συμβολίζουν την άγρια φύση, με χιονοθύελλες στη διάρκεια του χειμώνα και βροχερά δάση το καλοκαίρι.

Τα δύο μοναδικά είδη άγριων αιλουροειδών στη Γερμανία -ο λύγκας και η αγριόγατα- περιδιαβαίνουν αυτούς τους λόφους όπως και άλλα ζώα που προτιμούν να μένουν απαρατήρητα, όπως το ελάφι και το άγριο πρόβατο.

Ο κινηματογραφιστής ζώων και ειδικός στα όρη Χαρτς Ούβε Άντερς ταξίδεψε και έμεινε εκεί για περισσότερο από δύο χρόνια για να δημιουργήσει αυτό το ντοκιμαντέρ για τη φύση. Κατάφερε λοιπόν να μας προσφέρει ένα αληθινά παραστατικό πορτρέτο της φύσης.